Argentina: Radioen demokratiseres
Fredag 18. september 2009
Af Stig Hartvig Nielsen

Underhuset i det argentinske parlament vedtog i går torsdag - efter 14 timers ophedet debat - en reform af radiospredning i Argentina. Reformen vil gøre adgangen til at sende radio mere demokratisk. Dermed følger Argentina i Venezuela og Ecuadors spor.

Oppositionen rasede, da forslaget til en reform af radio- og tv-området blevet vedtaget. Mere end 100 politikere fra højrefløjen udvandrede i protest mod forslaget og boycottede dermed afstemningen. Oppositionen kalder det hele en farce og siger at forslaget vil forøge den statslige magt over medierne.

Argentinas centrum-venstre regering siger i stedet, at der er tale om en reform af en årtier gammel lovgivning og at der med forslaget sættes en begrænsning på antallet af dominerende medie-aktører. I stedet skal der gives adgang til æteren for mindre selskaber og for ikke-kommercielle grupperinger.

Der nye forslag vil bl.a. ramme det indflydelsesrige konglomerat, Grupo Clarín, der kontrollerer en meget stor andel af Argentinas dagblade, tv og radio.

Efter vedtagelsen i underhuset sendes forslaget nu til behandling i det argentinske senat.