Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR Licens spørger 165.000 danskere om deres radio- og tv-forbrug
Mandag 28. februar 2005
Af Thomas Nielsen
 
I denne uge får henved 165.000 husstande et brev fra DR Licens, hvor de bliver spurgt, om de har tv eller radio. Eventuelle sortseere får frit lejde i hele marts til at melde sig.
Selv om tal fra Socialforskningsinstituttet viser, at kun omkring 25.000 husstande i Danmark hverken har radio eller fjernsyn, er der næsten syv gange så mange, der ikke betaler licens til DR, som lovgivningen ellers siger, at man skal. Derfor sender DR Licens i denne uge et brev ud til da. 165.000 danskere, hvori de spørges om de har tv eller radio.

Eventuelle sortseere får frit lejde i hele marts til at melde sig, men i april indleder DRs licensinspektører så en besøgsrunde til dem, DR Licens ikke har hørt fra. Og erfarer licensfolkene her, at de alligevel har en radio eller et fjernsyn, risikerer de at få en kontrolafgift på 500 kroner - oveni licensopkrævningen.

"Da vi ikke umiddelbart kan gennemskue, hvor det er rigtigt, og hvor det er forkert, bliver vi nødt til at spørge hver enkelt. Vi beklager, at vi på den måde kommer til at ulejlige dem, der hverken har radio eller tv, men de kan omvendt tage besøget helt roligt, fordi de ikke overtræder reglerne," siger Stella Høedt, der er nytiltrådt kundechef hos DR Licens.

DR håber, at brevet vil få de 140.000, der burde betale licens, til at ændre på sagen, så de ikke fortsat overlader finansieringen af DRs radio- og tv-udsendelser til deres medborgere.

Specielt de unge kan se frem til at få post fra DR Licens i de kommende dage, for over halvdelen af alle husstande, der ikke betaler licens, bebos af unge mellem 20 og 30 år.

Brevkampagnen er et led i DRs optrappede, tre-årige indsats for at få licens-midlerne i hus.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -