Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nyt historiemagasin på P1 med Adrian Hughes som vært
Tirsdag 11. januar 2005
Af Karsten Jensen
 
Den 6. februar går P1’s nye historiemagasin – ’Alle tiders historie’ – i luften. Adrian Hughes vil hver søndag formiddag være lytternes guide gennem Danmarks og danskernes historie.
Hvad enten det gælder Valdemar den Store, mordet i Finderup Lade eller Kalmarkrigen, så kan man være sikker på, at det bliver en kombination af fortællelyst og faglig indsigt, der styrer slagets gang i P1’s nye historiemagasin, ’Alle tiders historie’. Programmet har premiere søndag 6. februar kl. 9.07 med journalist Adrian Hughes som fast vært.

’Alle tiders historie’ er historieformidling med en blanding af reportager, interview og fortælling. Adrian Hughes opsøger nogle af de lokaliteter, hvor historien fandt sted, og allierer sig med personer med ekspertise inden for forskellige historiske emner og perioder. De fortæller om fortidens begivenheder set ud fra nutidige synsvinkler, og der vil være plads til både nye vinkler og overraskende detaljer. Ofte vil det være aktuelle emner, der giver anledning til, at programmet søger tilbage og dykker ned i en bestemt historisk hændelse eller periode.

Mange kender Adrian Hughes fra tv-skærmen, hvor han i programmer som Kulturjournalen og Viva på DR2 med stor entusiasme og fortællelyst indviede seerne i forskellige aspekter af kunst- og kulturlivet. Inden for det seneste år har han stået bag tv-dokumentarer om Kunstakademiets 250-års jubilæum og tilblivelsen af Mærsk Mc-Kinney Møllers operahus. I 2001-2003 boede Adrian Hughes i London, hvor han bl.a. var researcher på det britiske Channel 4’s historisk-arkæologiske primetime-satsning, 'Seven Ages of Britain'.

Adrian Hughes er 43 år og uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1987. Efter et par år som journalist på ungdomsprogrammet P4 i P1 blev han ansat som reporter og studievært på TV 2 Lorry. Han vendte tilbage til DR i 1996, hvor han begyndte som vært på den dengang nystartede kanal DR2.

'Alle tiders historie' erstatter P1's tidligere historiemagasin 'Der var engang', som stoppede ved årsskiftet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -