Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR-ansatte i chok over millionbesparelser
Fredag 5. januar 2007
Af Thomas Nielsen
 
En chokstemning har bredt sig blandt DR Nyheders medarbejdere efter at det er kommet frem, at afdelingen skal spare 17 mio. kr. Medarbejderne mangler tillid til, at ledelsen har styr på økonomien og kræver en fyldestgørende forklaring på hvad de betegner som "den voldsomme budgetoverskridelse".
Den nye sparerunde i DR kom bag på medarbejderne i DR Nyheder. Afdelingen skal spare 17 mio. kr. Heraf er de 13 mio. kr. reelle budgetoverskridelser.

DR Nyheders underdirektør John Norlin forklarer budgetoverskridelserne med, at udgifter til undervisning og dummy-produktion i forbindelse med udflytningen til DR Byen har været budgetteret for lavt. Men tillidsmand Jørgen Laurvig køber ikke umiddelbart John Norlins forklaring:

"Det er forbløffende, at der kan forsvinde så mange penge til ekstra prøveproduktioner og efteruddannelse i forbindelse med et projekt, der har været planlagt så længe," siger Jørgen Laurvig til DR Nyheder Online.

Tillidsmand for Penge og Politik, Ole Sønderup Lorenzen, opfordrer DR's direktion til at iværksætte en ekstern og uvildig undersøgelse af DR Nyheders økonomi:

"Vi savner at få en fyldestgørende forklaring fra DR Nyheders øverste ledelse på, hvordan så mange penge kan forsvinde i et år, der ikke bød på uforudsete begivenheder. Denne mangel på rettidig omhu i vores allerede pressede økonomi, svækker vor tillid til ledelsen i DR Nyheder," siger Sønderup Lorenzen.

Selv om der ikke aktuelt er tale om, at der skal fyres medarbejdere, er Ole Sønderup Lorenzen overbevist om, at medarbejderne kommer til at mærke sparerunden.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -