Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky Radio justerer musikprofilen og sætter fokus på blød rock og pophits
Mandag 11. april 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sky Radio trækker fra i dag væk fra den overfyldte midtbane: "Der er for mange, der spiller de samme mainstreamhits" siger programchef for Sky Radio, Lasse Roldkjær til Jyllands-Posten, og nævner at Sky Radio fremover bl.a. vil spille flere sange fra 60'erne og 70'erne - og at man fremover vil spille mere rock-musik, men af den bløde slags.
Gennem Sky Radios musikresearch har man erfaret, at der er store forskelle på musiksmagen i Nederlandene og i Danmark. "Vi har testet 1.200 sange, og den, der gav det bedste resultat var 'Let Your Fingers Do The Walking' med Sort Sol. Det overraskede os", udtaler Lasse Roldkjær.

Blandt de 200 sange, der klarede sig bedst, var 70 procent rockbaserede. "Danmark er et rockland, og vi har ikke været gode nok til at supervicere vores lyttere med den slags rock-musik, de kan lide", siger Roldkjær videre til Jyllands-Posten.

Lytterne skal dog ikke forvente at høre nyere dansk rockmusik med f.eks. Nephew på Sky Radio. Sky Radio mener nemlig, at DR P3 har "sat sig" på den nye danske musik. Hvis Sky f.eks. spillede Nephew ville lytterne tro, at de lyttede til P3. Og det går ikke. Det er afgørende for Sky Radio, at lytterne kan huske, at de har hørt Sky Radio, så stationen klarer sig godt i lytterundersøgelserne.

Sky Radios research viser også, at radioens kernelyttere ikke efterspørger ret meget ny dansk musik. Så når Sky Radio skal opfylde koncessionsbetingelsernes krav om at mindst 30 pct. af musikken skal være skandinavisk, så vil det først og fremmest ske ved at spille lidt ældre dansk musik - som f.eks. Sort Sol fra 1993.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -