Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR er bange for Dansk Folkeparti
Mandag 12. oktober 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Satiriker og dramatiker Claus Flygare kritiserer DR for efterhånden, at være blevet så følgagtige i forhold til Dansk Folkeparti, at selv satireindslag redigeres med frygtsom skelen til reaktionerne bagefter. I et debatindlæg i Politiken kalder kan DRs medarbejdere for "Søren Espersens handskedukker".
Claus Flygare har selv oplevet, hvad han ser som "en tiltagende stramning hos DR".

Konkret reagerer Flygare på en sag om en tre minutter lang radioklumme, han selv har skrevet og fået sendt i P1-indslaget 'Kanten'.

I radioklummen angriber han Dansk Folkepartis Søren Espersen for en optrapning af de tilbagevendende angreb på DR, hvor Espersen nu er begyndt at nævne navne på dem, han vil have fjernet og hvor Søren Espersen senest har anklaget DR-serien 'Forbrydelsen' for at være venstresnoet propaganda styret af 'røde lejesvende' i DR.

Men inden den satiriske klumme blev sendt på P1, har DR valgt at lade Søren Espersen se og eventuelt kommentere klummen.

Claus Flygare har lavet satire i 17-18 år i DR og stoppede i 2000, da Underholdningsafdelingen blev nedlagt. Han skriver i sit debatindlæg: "I den tid kan jeg huske, at der én eneste gang var en nervøs, vikarierende redaktør, der ringede til en politiker og spurgte, om han havde noget imod, vi brugte et bestemt klip med ham. Politikeren havde moret sig højlydt og sagt, at vi selvfølgelig måtte bruge det."

Overfor Politiken kalder Flygare DRs nye ageren for "en stramning ad helvede til" - og konstatrer at DR er blevet bange for ballade.

DR afviser, at man skulle være i gang med at indføre fuldtonet følgagtighed. Det siger divisionschef i DR Ralf Andersson til Politiken, og uddyber:

"I tilfælde, hvor der er skarpe angreb på personer – og det er selvfølgelig en vurderingssag hver gang – får de personer mulighed for at læse, høre og kommentere. Det er fast procedure, og jeg er lodret uenig i Flygares tolkning".


Claus Flygares debatindlæg kan læses her:
http://www.politiken.dk/debat/article807058.ece



ANNONCE:

Billig benzin og diesel. Med et OK Benzinkort kan du altid tanke billig benzin og diesel mere end 650 steder i Danmark. Bestil online nu, og få dit kort i løbet af 8 dage.




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -