Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Frekvensoprydning kun positivt, hvis det ledsages af politisk vision.
Torsdag 6. marts 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I KPMGs gennemgang af replanlægningen af frekvensanvendelsen i Nederlandene dokumenteres det, at en total oprydning på FM-båndet vil kunne skaffe en række frekvenser til veje i Danmark. Men det fremgår også, at det er meget kostbart - alene en halv milliard i planlægning, og hertil kommer investeringer i udstyr og markedsføring for alle radiostationer i landet. Derfor er alene udgiften bekymrende, idet FM-båndet må forventes at komme under pres fra nye, digitale teknologier i slutningen af årtiet. Derfor kan de massive investeringer være endog meget svære at tjene hjem. Det siger ANR-chef Carsten Worsøe i en kommentar.
"Oprydning" er i sig selv et positivt begreb - det indikerer orden og overblik. Men Worsøe peger på, at man ikke kan rydde op, hvis man ikke ved, hvor tingene skal stå. "Og i frekvensmæssig sammenhæng betyder det, at KPMGs rapport både kan bruges til at styrke de lokale kommercielle stationer - og til at nedlægge dem totalt! Det kommer an på, om man går efter godt 10 landsdækkende kanaler - eller om man vil styrke den sunde, lokale tilknytning", siger Carsten Worsøe til radionyt.com

Derfor opfordrer han mediepolitikerne til at lave en klar politisk vision for, hvad man vil med kommerciel radio og lokalt indhold i Danmark i det hele taget.

"Med KPMGs rapport er der måske taget et fint første skridt mod bedre forhold for den danske radiobranche og det lokale nærvær - det vides vi ikke endnu. Det afsløres først ved den retning, det næste skridt har", fastslår Worsøe.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -