Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sport på P3 trækker lyttere til
Onsdag 25. august 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når der er gang i superligaen og sport på 3’eren kører for fulde omdrejninger er lyttertallene på P3 bedre end de er, når der fx er vinterpause i superligaen. Det siger medieforsker i DR, Dennis Christensen til radionyt.com. Og ved de helt store sportsbegivenheder, der finder sted uden for tv's primetime er effekten meget tydelig.
Lytterne har i løbet af sommeren fulgt både VM i fodbold og Tour de France på P3 i stor stil og faktisk så meget, at P3s lyttertal er vokset denne sommer.

"Hvor der i gennemsnit var 2.195.000 lyttere til kanalen hver uge i årets første 22 uger, har der været 2.339.000 i sommerugerne 23-29 i juni og juli. Samtidig har de mange lyttere tilbragt længere tid på kanalen end normalt. Mens VM i fodbold og Tour de France blev afviklet fra uge 23-29, hørte hver dansker i gennemsnit P3 i 170 minutter om ugen, hvor det ellers i snit resten af året har været 166 minutter," forklarer medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.

Han tilføjer: "En del af forklaringen på stigningen skal formentlig findes i, at både en række af fodbold-VM-kampene og også Tour de France blev afviklet i eftermiddagstimerne, og her har P3 været et godt alternativ for de, der skulle passe deres arbejde og ikke kunne følge med på tv, eller de, der ikke gad at sidde klistret til fjernsynet i sommervarmen."

Da Nederlandene og Danmark tørnede sammen i den første kamp under VM i fodbold den 14. juni satte P3 faktisk ny lytterrekord i tidsrummet 13.30-15.30 med 882.000 lyttere.

Det er dog først og fremmest ved de helt store sportsbegivenheder, at det giver ekstra lyttere til P3.

"Det er selvfølgelig mest markant ved store nationale sportsbegivenheder, og gerne på tv-fjendtlige tidspunkter såsom førnævnte fodbold-kamp, men også under fx OL i Beijing," siger Dennis Christensen til radionyt.com, men fastholder at generelt er sporten noget, der er med til at tiltrække lyttere til P3.

P3-redaktør Thomas Sande er meget tilfreds med sommerens sportsdækning på P3: ”Jeg er rigtig glad for, at P3 stadig kan samle danskerne om de store sportsbegivenheder. Vi bliver tydeligvis belønnet for at holde et konsekvent fokus på høj faglighed, og stort engagement i livedækningen, kombineret med P3s underholdende tilgang til journalistikken,” siger han iflg. en pressemeddelelse fra DR.


Arkivfoto: Maja Rosager og Ulrik Jensen fra 'Sport på 3'eren' (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -