Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Hvorfor slog du ikke bare fra dig…?
Torsdag 13. september 2007
 
UGENS KLUMME: I min forrige klumme efterlyste jeg, at vi fik en debat på radionyt.com om, hvorvidt kommerciel radio har en fremtid i Danmark. Jeg sluttede min klumme af med følgende spørgsmål, som jeg stillede til de mange skeptikere overfor kommerciel radio i Danmark: ”Hvorfor er I af den opfattelse, at danskerne ikke skulle ønske at lytte til kommercielle alternativer…?”. Min klummeskribentkollega Gitte Thomsen tog handsken op i sin klumme den 22. august.
Gitte Thomsen toner i det mindste rent flag fra en start ved at sige, at hun egentlig ikke burde svare, eftersom hun ikke tilhører gruppen af ”skeptikere overfor kommerciel radio”, men er ”helt græsk katolsk” i forhold til kommerciel radio.

Gitte Thomsen skriver så, ”at hun ikke forstår, hvorfor de, der er fortalere for liberale tilstande altid efterlyser politisk mod og stillingtagen, og derefter skattekroner til at føre deres liberalisme ud i livet!”

En fornuftig debat på et nogenlunde sagligt plan, forudsætter vel som minimum, at man er i stand til at forstå sin modparts synspunkt og samtidig er i stand til at gengive dem blot nogenlunde korrekt. Jeg har derfor pløjet min forrige klumme igennem for at se, hvor jeg skulle have anmodet om skattekroner for at sikre kommerciel radio en fremtid i Danmark, men uden held. Jeg har således på intet tidspunkt anmodet om skattekroner til noget som helst.

Gitte Thomsen stiller så et spørgsmål: ”Men hvis kommerciel radio og TV er så attraktivt, hvorfor kommer lyttere/seerne så ikke væltende over på frekvenserne…?”

Jeg er faktisk rigtig glad for dette spørgsmål, for det understreger i den grad min pointe fra sidste gang, hvor jeg bl.a. skrev:

”Ingen forholder sig kritisk til eller undrende overfor det faktum, at Danmarks Radio sidder på 50 ud af i alt 54 højeffektssendere (10.000 watt eller derover) i dette land svarende til 93% af højeffektssenderne. Eller får den tanke, at dette muligvis er en af hovedforklaringerne på, hvorfor kommerciel radio endnu ikke har fået sit afgørende gennembrud i Danmark.”

Kritikerne overfor kommerciel radio insisterer på at nægte at forholde sig til dette faktum, og at det helt banalt forholder sig således, at en forudsætning for at tiltrække lyttere og opnå en høj lyttetid er, at stationen har et så tilpas kraftigt signal, at man kan lytte til den… Og med lytte til den, mener jeg, at signalet er 100% støjfrit uanset, hvor man befinder sig og bevæger sig rundt. En forudsætning for, at en radiokanal kan blive ens favoritstation er nemlig, at man har adgang til den på alle de radioapparater, hvor man har for vane at lytte til radio, det være sig på badeværelset, i stuen, i køkkenet, i kælderen, i bilen, på computeren m.v.

Så jeg opfordrer ikke til, at den kommercielle radiobranche skal have statsstøtte. Ellers tak. Det får dagbladene til overmål, og det, synes kritikerne af kommerciel radio i øvrigt som regel, er helt i orden og det naturligste i verden. Og samtidig finder man det helt OK, at man byder kommerciel radio nogle rammebetingelser, som ganske enkelt gør det umuligt at etablere en levedygtig kommerciel radiosektor. Det er for mig en kilde til stadig undren. Men det er nok, fordi venstrefløjsagitatorer ikke har for vane at gå meget op i fairness og ret og rimelighed. Her helliger målet midlerne. Det handler om politik, og da man ikke selv bryder sig om kommerciel radio, så skal folk heller ikke have muligheden for det frie valg.

At anklage kommerciel radio for ikke at være dygtige nok i forhold til DR uden at forholde sig til det faktum, at DR sidder på 93% af de danske højeffektssendere, svarer til, hvis man i boksning matchede en dansk amatørmester i fluevægt til at bokse mod en verdensmester i sværvægtsboksning, og bagefter sige til den tabende fluevægter: ”Hvorfor slog du ikke bare fra dig…?”

- - -

Radionyt.com har fire faste klumme-skribenter, der skriver fast hver 4. uge:

Thorkild Ellerbæk:
- Født 1947. Lektor i radiojournalistik på Danmarks Journalisthøjskole. Ekstern lektor på Institut for Medievidenskab, Århus Universitet.
- Har bl.a. skrevet 'Radiobogen' - en grundbog i radiojournalistik og er chefredaktør på http://www.djh.dk/nyhederne

Jesper Sehested Lund:
- 1995-2003: Adm. direktør for SBS i Danmark. Stod bl.a. i spidsen for lanceringen af TvDanmark 1 og 2 (i dag Kanal 4 og 5), adm. direktør for Nordisk Radio Reklame A/S (The Voice og Radio 2)
- 2003-2007: Arbejdende bestyrelsesformand for Talpa Radio Danmark (Radio 100FM + Radio 100 Soft) og Det Danske Radiobureau.
- Driver i dag eget forlag i JSL PUBLICATIONS, som udgiver livsstilsmagasinet VI MED HUND. Er derudover bestyrelsesformand for FastTV A/S, som leverer TV via højhastighedsbredbånd

Gitte Thomsen
- Siden januar 1999 sekretariatsleder for Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV-stationer, SLRTV. Fra 2005 også for Sammenslutningen Af Medier i Lokalsamfundet, SAML.
- Uddannet erhvervsproglig bachelor i engelsk og tysk, Aalborg Universitetscenter 1997. Fortid som befaren matros i den danske handelsflåde, samt rejsesekretær i Sømændenes Forbund.
- Pt. næstformand i Danmarks Kommunistiske Parti, DKP.

Ole Søndergaard:
- Cand. jur. og HD(R). Direktør for Radio ABC gruppen med Radio ABC, Radio Alfa og Solo FM i Randers (dækker Kronjylland/Djursland), Radio Skive, Radio Alfa Skive samt Radio Mojn og Mix FM i Sønderjylland. Desuden ugeaviserne 'Din Avis' i Randers og 'Gudenå Bladet' i Langå.
- Direktør for Radio ABC i 1999. Forud bankkarriere i Jyske Bank, bl.a. udstationeret 3½ år i Jyske Bank, Spanien.
- Var med i opstartsfasen i 1988 til den radiostation, som han i dag er direktør for. Han er ligeledes medejer af og sidder i bestyrelsen for moderselskabet, Radio ABC Holding.
- Næstformand i Randers Regnskovs Ejendomsfond og bestyrelsesmedlem i 'Radioerne – Publicistiske radio- og tv-stationer'.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -