Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P1, P3 og P4 på DAB 1. december
Onsdag 18. august 2004
Af Karsten Jensen
 
P1, P3 og en landsdækkende udgave af P4 bliver digitale fra december. Det giver mulighed for at høre DR-programmerne i en bedre kvalitet.
Det seneste år har DR tilbudt de digitale radiolyttere en række kanaler, der kun kunne modtages på DAB-radioer. "Men selv om de fleste DAB-radioer også kan modtage FM, begynder DR nu også at sende flere af kanalerne digitalt. Det skyldes, at DAB-lytterne er begyndt at stille større krav til den tekniske lydkvalitet, end FM kan give" fortæller DR i dag i en pressemeddelelse.

Faktisk kommer der stadig mange DAB-modtagere på markedet, der ikke kan modtage FM-signaler og for DR-lytteren er DAB-radio reelt ikke et alternativ med de få tilbud DAB byder på i Danmark.

Men P1 og P3 kan modtages i digital version fra 1. december, og samtidig vil DR sammensætte en landsdækkende udgave af P4 med de bedste af programmerne fra DRs ni regionalradioer. P2's programmer vil blive dækket af tre temakanaler for henholdsvis klassisk musik, jazz og kulturprogrammer.

Samtidig - 1. december 2004 - lancerer DR en række helt nye digitale radiokanaler: Kanonkamelen, en børnekanal for de tre- til seks-årige, DR Erhverv, en hel kanal med erhvervsstof, og til de ældre eller nostalgiske lyttere tilbydes en kanal med 'Gyldne Genhør' fra DRs arkiver. Dermed kan DAB-lytterne vælge mellem 17 forskellige radiokanaler fra den 1. december.

DR oplyser, at der i Danmark er solgt cirka 7.000 DAB-modtagere og at Danmark er det land i Skandinavien hvor flest har en DAB-radio.

Den 1. september søsætter DR en ny kampagne for DAB-radio.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -