Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Programråd og Public Service Råd nedlægges
Fredag 11. januar 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Regeringen vil i dag bebude nedlæggelse af en lang stribe råd, nævn og udvalg, og iflg. oplysninger i TV 2 og diverse aviser vil det for Kulturministeriets område medføre at DR og TV 2’s Programråd samt det for få måneder siden nedsatte Public Service Råd nedlægges. Til gengæld er der overraskende ikke lagt op til besparelser indenfor Radio- & Tv Nævnets område.
DR’s programråd, der altså nu ventes nedlagt, er et rådgivende organ, ”som skal drøfte DRs programvirksomhed og afgive udtalelse herom til DRs bestyrelse og direktion”. Rådet består af 30 medlemmer, hvoraf de 11 udpeges af lytter- og seerorganisationer, 5 kommer fra Dansk Kunstnerråd, 7 fra videnskab, kultur og folkeoplysning. De øvrige fra Landbruget, DA, LO, kommuner, amter, idrætten m.fl.
Programrådet mødes fire gange årligt, hvor den væsentligste debatform er temadebatter. En gang om året holder DR, DR's bestyrelse, Programrådet og amtsprogramrådene ”Kontaktmøde”, hvor der er lejlighed til at drøfte DR's programmer og lytter/seerdialogen i et bredere perspektiv. Formand for Programrådet er socialdemokraten Preben Sørensen.
Den anden institution, der bliver offer for regeringens sparerunde, er Public Service Rådet, der har som formål ”at skabe grundlag for en bred offentlig debat om public service regnskaberne”. Kort tid efter rådets nedsættelse blev det mødt af kraftig kritik fra flere sider for at blande sig i DR og TV 2’s ret til selv at redigere sine udsendelser.
Udover public service regnskaber for DR og TV 2 skal rådet beskæftige sig med public service regnskaber specifikt for den fjerde landsdækkende radiokanal – P2 Musik & Kultur - og for den eventuelt kommende FM5, der som bekendt var tiltænkt et krav om at levere public service nyhedsdækning på niveau med DR’s nyhedsdækning på radioområdet.
Formand for Public Service Rådet er medieforsker, lektor Henrik Søndergaard.
Overraskende er det at, der ikke lægges op til en besparelse i Medie- og Tilskudssekretariatet og for Radio- og tv-nævnet. Forud for valget lagde Venstre op til at kompetencer og kontrolopgaver her skulle beskæres, og at der i alt skulle ske en godt en halvering af Medie- og Tilskudssekretariatets driftsbudget på 9.6 mio. kr. Selve tilskudspuljerne til lokal radio- og tv skulle ikke røres.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -