Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kommerciel radio taber terræn globalt
Fredag 26. maj 2006
Af Thomas Nielsen
 
Tilbagegangen for kommerciel radio er ikke kun et fænomen i Danmark. Nye tal fra vores nabolande, Storbritannien og selv USA er meget dyster læsning.
Kvartalsopgørelserne fra vores skandinaviske nabolande, Storbritannien og selv USA viser, at det går den gale vej med lyttertallene for de kommercielle radiostationer, skriver Berlingske Tidende.

Til gengæld står de statslige licensfinansierede radiostationer generelt stærkt i de pågældende lande, og fastholder stort set deres lytterandel - en tendens, der ikke mindst kendes fra Danmark.

I Storbritannien har BBC triumferet med den største lytterandel nogensinde. Godt nok ikke så flot som i Danmark, men med 55,4 pct. af al lytning i både Storbritannien og Nordirland er der grobund for nervøsitet hos de helt store kommercielle aktører som GCap og Capital Radio.

I USA, viser den seneste opgørelse fra Radio Advertising Bureau, at det samlede reklamesalg til landets nationale og lokale radiostationer faldt med én pct. i første kvartal. Det er de lokale radiostationer, som går tilbage, hvilket mere end udligner en lille fremgang på landsplan.

Ifølge magasinet Mediaweek udtrykker flere analytikere på Wall Street desuden frygt for yderligere tilbagegang. Især forventer de problemer for radiostationer, der opererer på de store markeder som New York og Los Angeles.

Går vi til det skandinaviske radiomarked, konstateres det, at mens den samlede reklameomsætning stiger kraftigt i Norge, så går radio også tilbage her, oplyser kampanje.com.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -