Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Skagen Nærradio skifter logo
Tirsdag 1. juli 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den lokale radiostation i Skagen, Skagen Nærradio, har fået nyt logo og har samtidigt introduceret en ny hjemmeside. Det er sket samtidigt med at radioen kan fejre sin 16 års fødselsdag. Og så har radioen efter mange års uenighed endeligt fundet frem til, hvad radioen 'rigtigt' hedder.
Formand for Skagen Nærradio, Kalle Vestergaard, siger om det nye logo, at det er et resultat af radioens ønske om at kombinere de to tidligere logoer i ét, og fortsætter:

"Det var noget rod at have to logoer og tre navne, som ingen rigtig var enige om hvordan man skulle kombinere. Skal man stå fast i de omskiftelige medievinde og –storme, der præger radiobranchen, er det nødvendigt at en radiostation har et slagfast image. Historist set startede Skagen Nærradio faktisk med at hedde Radio Skagen. Det navn blev dog udskiftet med Skagen Nærradio allerede på den stiftende generalforsamling. Man mente at det kunne forveksles med Skagen Radio, som jo stadig eksisterede dengang i 1987. I rigtig firserånd slog man sig dengang meget op på forkortelsen SNR. Man fik fremstillet et logo til radioen, som ikke viste navnet Skagen Nærradio overhovedet, men derimod en bolchestribet udgave af forkortelsen SNR. Jo, vi befandt os i firserne, med al det årtis farver og striber. Et samarbejde med Radio Frede i Frederikshavn førte til at de to stationer fik et samlet paraplynavn, nemlig: ”Tiger FM.” Logoet var en blå tiger, som hed Frede. Tiger FM samarbejdet betød også at æteren blev fyldt med musikalske Tiger FM-lydlogoer eller jingler, om man vil. Efter nogle års samarbejde lukkede Radio Frede, og Skagen Nærradio stod nu alene med paraplynavnet. Selvom det måske dengang havde været naturligt at skippe paraplynavnet, når nu Skagen Nærradio var alene under paraplyen og i forvejen havde hele to andre navne, i form af Skagen Nærradio og SNR, - valgte man alligevel at beholde Tiger FM. Imidlertid gjorde andre stationer krav på navnet, Tiger FM og til sidst besluttede man at få stadfæstet ved dom at navnet Tiger FM tilhører Skagen Nærradio alene".

For noget tid siden opstod der en diskussion på radioen om, hvad man egentlig skulle kalde radioen. Nogle studieværter brugte kun 'Skagen Nærradio', andre brugte udelukkende 'Tiger FM' og endelig var der nogle, der satte det sammen. Samtidigt spøgte det gamle SNR også i æteren, især i sammensætningen 'Tiger FM – SNR'.

Derfor var det nødvendigt at bestyrelsen traf en beslutning om, og det lykkedes bestyrelsen at nå til enighed - således at radiostationen fra og med nu hedder: 'Skagen Nærradio – Tiger FM'!

Skagen Nærradio er hovednavnet. "Det er simpelthen det navn man vil forvente at en radiostation i Skagen hedder. Et slagfast navn, som i sig selv siger det meste", siger formanden og fortsætter: "Tiger FM får så lov at blive et tilnavn til hovednavnet. Mest fordi det lyder godt og er med til at det ikke bliver et alt for traditionelt radio-navn. Forkortelsen SNR, som vi har delt med flere radiostationer i Danmark og i Norden, vil ikke længere være et navn vi identificeres os med eller ved".

Samtidigt med at bestyrelsen fik navnet slået fast, introducerer man tilmed et nyt logo. Det eer designet af to af radioens medarbejdere: Brian K. Hansen og Heino Pedersen.

Udover logoet har Skagen Nærradio også lanceret en ny hjemmeside. Formand Kalle Vestergaard siger: "Det er en meget overskuelig hjemmeside, som rummer en masse informationer om Skagen Nærradio i et godt og uhøjtideligt sprog. Hjemmesidens layout er resultatet af et virkeligt stort arbejde og det at webmasterne er de samme som også har designet logoet gør at det grafisk er sammenhængende på bedste måde.

Den nye hjemmeside kan ses her: http://www.tigerfm.dk/


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -