Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Statens Luftfartsvæsen advarer nu flyselskaberne mod risiko for forstyrrelser fra lokalradioer
Fredag 6. april 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kontrollen med de livsvigtige frekvenser til lufthavnenes Instrument Landing System (ILS) strammes. Statens Luftfartsvæsen (SLV) advarer nu om, at selv FM-immune modtagere i rutefly ikke er nogen garanti.
Opstramningen kommer efter de seneste ugers alvorlige lokalradioforstyrrelser mod ILS-systemer i Skrydstrup og Karup, skriver Ingeniøren. I Karup er problemerne endnu ikke løst, og SLV har derfor endnu en gang forlænget forbudet mod, at såvel civile som militære fly uden FM-immune modtagere benytter lufthavnen, fortæller afdelingschef i SLV, Karsten Theil til ingeniørernes fagblad.
”Vi er ikke sikre på, at de stærke udsendelser ikke også kan slå de modtagere i stykker, som skulle være immune,” siger han videre.
I et skarpt brev til Telestyrelsen har SLV forlangt besked om, hvordan styrelsen vil forhindre lignende sager i fremtiden. De to myndigheder har efterfølgende holdt et timelangt møde, hvor særligt SLV forpligtede sig til at stramme kursen. I mandags udsendte SLV således en advarsel til alle piloter om risikoen for interferens i hele landet. Piloterne er samtidig blevet bedt om at skrive rapport til den pågældende lufthavn på forstyrrelser. Også lufthavnene er sat i beredskab.
”Vi har bedt alle teknikere i lufthavnene om at lytte på deres egne ILS-frekvenser for at høre, om andre sender på dem,” siger Karsten Theil.
Telestyrelsen har skrevet til alle landets lokalradioer og gjort dem opmærksomme på, at det er vigtigt at de tekniske bestemmelser i radioernes sendetilladelser overholdes.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -