Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs regionalradioer er populære
Onsdag 22. april 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når P4 sender regionale programmer hverdage mellem kl. 6 til 10 og 15 til 18 samt i weekender fra kl. 7 til 10, stiller endnu flere danskere ind på P4 end når der er landsprogrammer på kanalen. Især blandt jyder og fynboer er de regionale udsendelser på P4 populære.
"Det er oftest de nationale radiostationer, der er fokus på, når man taler om radio. Men dette er ikke altid en fair afspejling af mange danskeres lyttemønstre. En stor del af radiolytningen er lokalt forankret, og det regionale indhold, som DRs elleve P4-regioner tilbyder deres lyttere, er overordentligt populært,” siger medieforsker i DR Dennis Christensen, som har analyseret på P4s lyttertal i 2009.

I gennemsnit har P4 en lytterandel på 41,5 procent henover døgnets 24 timer, men når de regionale udsendelser strømmer ud i æteren, så er i gennemsnit 45,6 procent af alle tændte radioapparater indstillet på P4.

I løbet af en uge lytter omkring 2,5 mio. danskere til de regionale programmer svarende til 53,2 % af alle danskere over 12 år.

Hvis man ser på landdelene er der dog store forskelle, for jyder og fynboer lytter i højere omfang til P4’s regionale sendinger end sjællænderne. 57,1 procent af de, som bor vest for Storebælt, lytter til de regionale programmer i løbet af en uge, mens det tilsvarende tal i Østdanmark er 48,6 procent.

Selvom P4 sender regionale programmer en stor del af dagen, så er mange af de landdækkende programmer, som bliver sendt uden for de regionale timer på P4, produceret i DRs regionale distrikter.

"En af radiomediets mange styrker er, at en station som P4 både er forankret i lytternes lokalområde - deres egen hverdag - og også har det nationale perspektiv med. Det skaber en kanal med fokus på det nære, men som også binder det nære sammen med et større udsyn. Det tror jeg er en af årsagerne til, at P4 nu i snart mange år har været danskernes foretrukne radiotilbud," siger Dennis Christensen


Foto: Morgenværter på P4 Østjylland: Rasmus Scharling Toft, Diana Bach, Jesper Langballe og Gry Mathiesen. (Fotograf: Fokus, Niels Åge Skovbo)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -