Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny organisation skal skabe ét DR
Onsdag 8. november 2006
Af Knud Hyllested
 
DR’s nye struktur skal skabe ét DR, der bruger alle sine kræfter på at sætte danskernes medie- og kulturbehov i centrum med en organisation, der kan optræde fleksibel og omstillingsparat, samarbejde mere på tværs og har en klar rollefordeling. En af de væsentligste konsekvenser af den nye organisationsform er, at DR fremover får en organisation med én chefredaktion og én programproduktion. DR’s direktion vil fremover komme til at bestå af fire personer: en generaldirektør, en mediedirektør, en programdirektør og en økonomidirektør.
DR’s bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen udtaler iflg. en pressemeddelelse fra DR, at DR i de kommende år står over for en række presserende udfordringer, som kræver, at DR kan handle ekstra hurtigt og entydigt. ”Hvis DR skal kunne klare sig i fremtidens medievirksomhed og realisere sine ambitiøse planer om bl.a. en historiekanal, en børnekanal, en skarpere nyhedsformidling og en særlig indsats over for de unge, skal DR styrke sin organisation og den måde, alle i DR arbejder sammen på. Vi skal forstå at udnytte nye som gamle medieplatforme, og uanset hvad vi laver, altid sætte danskernes medie- og kulturbehov i centrum,” siger DR’s bestyrelsesformand.

DR’s generaldirektør Kenneth Plummer siger, at når ændringerne kommer nu, skyldes det bl.a. at alle DR’s aktiviteter snart er samlet i DR Byen,”Sammenflytningen giver mulighed for at øge samarbejdet, kreativiteten og fleksibiliteten, samtidig med at teknologien og faciliteterne udnyttes bedre. Orgnisationsændringen skal medvirke til, at der bliver frigjort flere kroner til programmer og til at udvikle flere originale programkoncepter og tjenester, men den skal også være med til at reducere dobbeltfunktioner og forenkle beslutningsvejene i DR,” understreger Kenneth Plummer.

DR’s nye mediedirektør bliver den nuværende direktør for tv og nye medier Lars Grarup. Mediedirektørens hovedopgave bliver at lede chefredaktionen, der skal tilrettelægge programfladen på tværs af alle medier. Det skal bl.a. ske ved at efterspørge indhold i DR’s programproducerende enheder og hos eksterne producenter. Nuværende radiodirektør Leif Lønsmann fortsætter som direktør for radio og distribution og vil indgå i mediedirektørens ledelsesgruppe.

Nuværende programdirektør Lars Vesterløkke får ansvar for al produktion af programmer og indhold til DR’s kanaler og nye platforme, inklusive nyheder og sport.

Nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen fratræder. Hun blev tilbudt jobbet som kommunikationsdirektør, men har takket nej. Generaldirektør Kenneth Plummer siger, at han personligt er ked af, at Lisbeth Knudsen ikke bliver en del af holdet, ”Hendes bidrag gennem de seneste otte år har været af stor betydning for DR, og den vision, hun i 1998 blev ansat til at gennemføre, ser nu dagens lys i DR’s nye nyhedscenter i DR Byen. Personligt vil jeg savne hende,” siger Kenneth Plummer.

Kenneth Plummer forventer, at stillingerne som kommunikationsdirektør og økonomidirektør er besat inden årsskiftet, og at detailorganiseringen af den nye organisation vil være på plads til april næste år.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -