Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: NRK overvejer betalingsradio
Onsdag 16. marts 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"På et tidspunkt bliver man nødt til at trække grænsen mellem, hvad NRK som landsdækkende public service radio dels skal tilbyde lytterne som alment, tilgængelige radiokanaler for licensen og dels, hvordan ekstra og mere specialiserede tilbud skal finansieres". Det siger NRKs radiochef, Øyvind Vasaasen i dag til radionyt.com, og peger på, at en blandingsfinansiering med brugerbetaling og/eller reklamefinansiering måske kan komme på tale for nye kanaler og tilbud.
NRK tilbyder i dag en stribe radiokanaler - 10 i alt - der er almene kanaler tilgængelige for alle lyttere for licensen. Men hvad skal der ske i fremtiden. Øyvind Vasaasen peger overfor radionyt.com på, at NRK sikkert i fremtiden vil tilbyde endnu flere kanaler, hvoraf nogle vil kunne være mere kommercielle i formen. Det kunne f.eks. være musikkanaler. Det kunne være sportstilbud - med transmissioner fra sportsbegivenheder, hvor NRK har betalt for dyre sportsrettigheder. Det kunne være specielle ting fra NRKs arkiv, der kunne aflyttes som audio-on-demand på nettet.

Vasaasen mener, at det ville være naturligt, at brugerne skulle betale et mindre beløb for at lytte til udsendelser fra NRKs arkiv. Han afviser heller ikke, at egentlige betalingskanaler kunne komme på tale og siger, at finansiering igennem reklamer også er en mulighed, der overvejes.

"Det vigtige, principielle spørgsmål bliver at definere, hvad der ligger indenfor almen tilgængelig "kringkastning" og hvad der ligger udenfor", slutter Øyvind Vasaasen og understreger, at overvejelserne om betalingsradio og blandingsfinansiering kun er på diskussionsplan og at der ingen beslutning er truffet endnu.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -