Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Herning Folkeblad opruster på radio
Torsdag 6. december 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mediehuset Herning Folkeblad har pr. 1. januar 2008 købt samtlige aktier i Midtjylland Hit FM og Midtjylland Guld FM, så Mediehuset nu ejer 100 pct. og ikke 50 pct. som før. Herning Folkeblad har dermed købt Nordjyske ud. Det betyder samtidigt at Morten Norup - den nuværende morgenvært på Midtjylland Guld FM - skifter arbejdsgiver fra Radionet til Herning Folkeblad, og derudover er han pr. 1. januar 2008 blevet ansat som programchef. Med ansættelsen af Bjarne Raabjerg som ny radiochef og Morten Norup som ny programchef er det et signal om at Herning Folkeblad vil noget med deres lokalradioer i Herning.
De nyeste lyttertal fra Gallup (3. kvartal 2007) viser, at det går rigtigt dårligt for Herning Folkeblads to radiostationer Midtjylland Hit FM og Midtjylland Guld FM. Tilsammen har de to kanaler kun 17.000 daglige lyttere. Til sammenligning har VLR Vejle 30.000 lyttere, Radio Horsens 25.000 lyttere, Radio Viborg Hit FM 24.000 og Radio ABC og Radio Alfa har hver ca. 55.000 lyttere.

I 2006 havde Midtjylland Hit FM og Midtjylland Guld FM næsten dobbelt så mange lyttere som nu - nemlig omkring 31.000 lyttere.

Med de to nyansættelser og udkøbet af Nordjyske Medier tyder det nu på, at Mediehuset Herning Folkeblad vil til at satse mere på radio.

Det vides dog ikke, om man fra Herning vil sende flere egne, lokale udsendelser. Udover nyheder og reklamer sendes der i øjeblikket kun lokalt fire timer dagligt - morgenradio på Midtjylland Guld FM. Resten af sendefladen på Midtjylland Guld FM og hele sendefladen på Midtjylland Hit FM kommer fra Radionet i Aalborg.

Det ligger dog fast, at samarbejdet med Radionet fortsætter. Herning Folkeblad har en samarbejdsaftale med Radionet, der løber et par år endnu. Det oplyser Morten Norup til radionyt.com.

Morten Norup har de sidste fem år lavet morgenradio på Midtjylland Guld FM, og det fortsætter han med fra januar måned - men altså som ansat i Mediehuset Herning Folkeblad i stedet for Radionet.

Morten Norup er meget glad for samtidigt at skulle være programchef. Det er en stilling han længe har ønsket sig, så da chancen bød sig, sagde han ja tak med det samme. Norup har lavet radio i Herning siden 1991. "Så nu glæder jeg mig til, at jeg skal være mere med til at præge og udvikle vores radiostationer," siger Morten Norup.

Radionyt.com har de sidste to dage forgæves søgt at få en kommentar fra Herning Folkeblads adm. direktør Alex Nielsen om mediehusets fremtidige radioplaner.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -