Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Per Stigs nye radio efter norsk forbillede
Torsdag 27. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den nye radiokanal, som regeringen, DF og Liberal Alliance i går blev enige om, bliver snarere en ny radiokanal efter norsk forbillede - i stil med Radio Hele Norge - end en finkulturel P1-klon med jazz og klassisk musik, som der oprindeligt var lagt op til. Det centrale indhold på den nye radiokanal på FM4-frekvenserne bliver populærmusik, nyheder, kultur-og debat.
Der er meget, meget langt fra det private alternativ til P1, som kulturminister Per Stig Møller (Kons.) lancerede som sin vision, da han gik ind i forhandlingerne om et nyt medieforlig for perioden 2011-2014 til dét, som det er endt med.

Nu er det den kommercielle Radio Hele Norge, der er forbilledet. Bare uden reklamer. "Det er samme programprofil, vi forestiller os. Vi vil gerne have en moderne radio," siger Per Stig Møller nu til Politiken.

Avisen beskriver Radio Hele Norge som en slags blanding af DR's P3 og P4, og fortæller at kanalen spiller bl.a. Lady Gaga, Beyoncè og Rihanna. Men der er også plads til fx et halv times nyhedstalkshow hver eftermiddag. Omkring 60 pct. af sendefladen består af musik og resten af nyheder, baggrund og underholdning. Radio Hele Norge har - iflg. stationen selv - tre succesparametre: "At spille den popmusik, som lytterne vil have. At stille med et hold populære og underholdende værter og - endelig - at sende troværdige nyheder."

Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby understreger overfor Politiken, at den nye landsdækkende FM-station på FM4-nettet, der skal erstatte P2, ikke bliver en elitær, smal radiokanal.

"En kanal med samme profil som Radio Hele Norge vil først og fremmest kunne tage lyttere fra P4 og den del af P1-lytterne, der er mere til ' Mads & monopolet' end til ' Krause på tværs'", siger tidligere chef i DR Radio, Jesper Grunwald, til Politiken. Han hilser et alternativ til DRs radioudbud velkomment, men advarer imod, at politikerne i udbudsmaterialet stiller alt for mange rammer og betingelser, så virksomheden, der skal drive kanalen, intet spillerum får.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -