Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL: Erik De Zwart forlader Talpa
Fredag 4. november 2005
Af Poul Foged
 
Efter en periode på næsten 3 år har direktør for Talpa Radio, Erik De Zwart, besluttet at forlade John de Mols mediekoncern. Det var under De Zwarts ledelse, at man i begyndelsen af 2003 oprettede Talpa Radio og købte Noordzee FM og Radio 10 Gold. Senere samme år fik Talpa ligeledes en frekvenspakke i Danmark, Radio 100FM og i december 2004 erhvervede man belgiske 4FM.
Til Erik De Zwarts store skuffelse lykkedes det aldrig at få investeringen på 80 millioner Euro i Noordzee FM til at give et overskud, og radiostationen blev i år solgt til belgiske Persgroep - samtidig med købet af markedets mest aflyttede radiostation, Radio 538. Ironisk nok var det Radio 538 som Erik de Zwart havde forladt i 2003 - og hvis efterfølger, Jan Willem Brüggenwirth, han endte i en magtkamp med om ledelsen i koncernen. Efter sigende har han sagt, at der .."ikke er plads til 2 kaptajner på skibet".

Erik de Zwart siger selv: "Min opgave var at få radiostationerne godt etableret på det nederlandske marked. Det er nu sket. Mine ambitioner går mere i retning af det internationale marked, mens Talpa ønsker at koncentrere kræfterne mere om det indenlandske marked. Jeg vil også bruge lidt tid på at undersøge mulighederne og lidt ferie bliver det også til efter 25 år i branchen".

Talpa Radio benytter lejligheden til en mindre reorganisering af ledelsen. Radio 538, Radio 10 Gold og Juize FM skal i Nederlandende ledes af direktør Jan Willem Brüggenwirth, nuværende direktør på Radio 538, kommerciel direktør René Zeedijk, programchef Niels Hoogland og finansdirektør Remko van der Vlag. Danske 100FM og belgiske 4 FM skal ledes internationalt af Marc Nanning.

Erik de Zwart begyndte sin radiokarriere i 1978 ved Amsterdam piratstationen, Radio Unique, der på den tid var en særdeles professionel station. Efter en eventyr ombord på Radio Caroline - under navnet Peter de Wit - kom han i 1980 til Veronica, der på daværende tidspunkt sendte på public radio nettet i Nederlandende. Sammen med en række andre Veronica-medarbejdere forlod han stationen for at oprette kommercielle Radio 538, først på kabel og senere æterbåren. Han var i starten programchef og studievært, men blev direktør for Radio 538 i 1995. En stilling han overgav til Jan Willem Brüggenwirth i 2003, da han kom til John de Mols Talpa Radio. I går blev han så efterfulgt af samme Jan Willem Brüggenwirth.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -