Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR dømt igen for aldersfascisme
Fredag 17. juni 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR blev i december 2009 i byretten dømt for at have fyret en 63-årig kvindelig medarbejder pga. alder. DR ankede sagen, men tabte igen i går i Landsretten.
For 1½ år siden blev DR dømt i Københavns byret for at overtræde lovgivningen om aldersdiskrimination. DR havde fyret en 63 årige kvindelig medarbejder pga. hendes alder. DR ankede DR dommen to uger efter.

Den kvindelig radioreporter Anette Bruun Johansen fra DR P2 blev - efter 34 års ansættelse i DRs kulturafdeling - fyret i 2007 i DR, da hun var 63 år. DRs ledelse forsøgte at true hende til en 'frivillige fratrædelsesaftaler'. Det nægtede hun og blev omgående fyret.

DR kunne på ingen måde - hverken overfor Anette Bruun Johansen eller i retten begrunde fyringen. Hendes chefer - herunder hendes øverste chef Torben Smidt Hansen - anede nemlig intet om hendes kvalifikationer.

Denne behandling kom i byretten til at koste DR 350.000 kr. - 300.000 i erstatning til kvinden for den uberettigede fyring og 50.000 kr. i sagsomkostninger.

Anette Bruun Johansen fik dog ikke en krone dengang, da DR altså ankede afgørelsen til Landsretten, for at trække Anette Bruun Johansen igennem retssystemet én gang til.

Men nu har Østre Landsret endeligt taget stilling i sagen, og har stadfæstet byrettens dom. DR skal betale 300.000 kr. til Anetet Bruun Johansen og sagsomkostningerne.

DR har igennem hele forløbet afvist, at der var tale om aldersdiskrimination. Og derfor undrer dommen også Henriette Frandsen-Melau som er underdirektør i DR HR. Hun udtaler i en pressemeddelelse fra DR: "Der var rigtig mange medarbejdere som mistede deres job i sparerunden i 2007, og vi har fra DRs side hele tiden fastholdt, at opsigelsen af den pågældende medarbejder intet havde at gøre med medarbejderens alder. Derfor er jeg selvfølgelig forundret over, at retten er kommet frem til en anden afgørelse i dag. Men vi må også bare erkende, at vi ikke har formået at løfte den bevisbyrde, som vi er blevet pålagt i denne sag."

Henriette Frandsen-Melau tilføjer, at man i DR nu vil nærlæse dommens præmisser nøje, inden der tages endelig stilling til, om DR vil forsøge at gå videre med sagen.



Læs mere her:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=16681


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -