Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR: Luk FM-nettet i 2015
Torsdag 1. september 2005
Af Karsten Jensen
 
Mens det analoge tv-net lukkes i 2009 foreslår DRs underdirektør i teknologisk stab, Paul Samsøe, at FM-nettet lukkes om ti år – i 2015. Inden da forventer DR, at Danmark råder over endnu en MUX og at der om få år iværksættes forsøg med kommerciel DAB-radio i hovedstadsområdet gennem L-båndet som kan dækkes af sendere med 15 kilometers rækkevidde. Dette kom frem i går da DR var vært ved DAB-dagen, hvor en række personer var indbudt til at kommentere DAB-mediet.
De tre DAB broadcastere var alle indbudt, men Sky Radios Kasper Krüger var blevet forhindret og sendte ingen stedfortræder, men havde i stedet bedt DR om at tale Skys sag. Dermed kom der ingen kommentarer om Sky Radios visioner for DAB mediet, men Jesper Sehested Lund, bestyrelsesformand for Talpa Radio Danmark (Radio 100FM) forklarede, at 100FMs tilstedeværelse på DAB kan forventes at fungere som et lokomotiv for DAB’en i Jylland:

”Radio 100FM er noget nyt og unikt for lytterne i Jylland og vi forventer, at vi i Jylland kan fungere som et lokomotiv for DAB udbredelsen. DAB er for Radio 100FM en mulighed for at få flere lyttere”, sagde han. Udover at Radio 100FM er tvunget til at være til stede på DAB-platformen, glæder Sehested Lund sig over, at man nu er til stede på alle de vigtige platforme og lovede at arbejde for at fremme DAB udbredelsen.

Sehested Lund forklarede, at man for nuværende ingen planer har om at udsende mere end én kanal, men afviste det ikke på sigt. ”Vores egne teknikere er uenige om hvor vidt vi kan levere flere signaler i en tilfredsstillende kvalitet.” For Radio 100FM er det vigtigt, at lydkvaliteten er i orden og Sehested Lund efterlyste mere båndbredde-kapacitet. Men med et smil i øjet fra DR rådede man Radio 100FM til ikke at lytte for meget til teknikere, med svaret om, at havde DR lyttet til sine teknikere ville DR kun udsende fire kanaler.

DRs Paul Samsøe, forklarede ved DAB dagen i går, at man regner med at kunne få kommerciel lokalradio i L-båndet i hovedstaden. Omkostningerne vil ligge på ca. 100.000 kr., men hvornår dette forsøg kan gå i luften kom der ingen direkte bud på udover, at det kan blive inden for en overskuelig årrække.

Først skal der til og med 2007 nemlig bruges flere investeringer i yderligere 20 sendere, så der kan blive lukket huller i DAB-udbredelsen og dermed opnås en 100 pct. udendørsdækning. DR vil bruge flere penge på DAB nettet og fremover mindre på FM, forklarede Samsøe, der fra politisk side efterlyser en dato for hvornår der skal slukkes for FM-nettet. DR foreslår at gøre som i Tyskland, nemlig at lukke i 2015.

DR, der var repræsenteret med underdirektør Paul Samsøe og udviklingschef Ole Mølgaard, regner med at skulle vige pladsen for nye og flere DAB-aktører inden for de kommende år, men forventer at Danmark allerede i 2006 får tildelt yderligere en MUX.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -