Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NRJ parate til at betale Greve-nazister
Torsdag 18. april 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den københavnske udgave af den franskejede Radio NRJ var så ivrig efter at komme til at sende fra Greve kommune, at man direkte tilbød Greve kommune, at NRJ ville betale penge til den nazistiske Radio Oasen, således at Radio Oasen kunne trykke plakater, der kunne ”hænges op i lokalsamfundet” og om nødvendigt var NRJ også parate til at betale for nyt senderudstyr til Radio Oasen. Formålet var at få fravristet nazisterne den attraktive frekvens 101.2 MHz.
NRJ sendte i forvejen fra Birkerød kommune og havde dermed en god dækning af det nordlige København. Radiostationen havde længe ledt efter en sendetilladelse syd for København og fandt frem til Greve kommune, hvor der var en ledig frekvens – 107.1 MHz. Men NRJ ville meget hellere sende på den anden kommune i frekvensen – 101.2 MHz, da den var langt mindre forstyrret af andre radiostationer. Der var bare lige dét problem, at Radio Oasen anvendte 101.2 MHz.

Derfor skrev NRJ sidste år til lokalradionævnet i Greve kommune og foreslog at Radio Oasen blev flyttet over på 107.1 MHz, således at NRJ selv kunne få den mere attraktive frekvens, 107.1 MHz.

Programchef for Radio NRJ, Kristian Høyrup, forklarer i et brev til lokalradionævnet, som radionyt.com er kommet i besiddelse af en kopi af, at det er en ganske simpel proces at flyttet Oasen over på den anden frekvens, og tilbyder samtidigt at betale for frekvensbyttet. Kristian Høyrup skriver: ”Hvis det ønskes fra nævnets og Radio Oasen’s side, vil vi tilbyde kompensation, eventuelt i form af penge til trykning af plakater, der kan hænges op i lokalsamfundet om den nye frekvens. Såfremt det rent teknisk vil blive en omkostning for Radio Oasen med hensyn til sendeudstyr, vil vi også gerne kompensere for denne udgift”.

Så vidt kom det dog ikke. Radio NRJ fik i stedet af lokalradionævnet i Greve udmeldt frekvensen 107.1 MHz, som man tog i brug i december 2001, og nazisterne forblev på 101.2 MHz – uden nogen økonomisk støtte fra NRJ.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -