Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny P1 morgenflade får ros
Mandag 10. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Missionen med tankevækkende taleradio om morgenen bestående af nyheder, debat, underholdning og samfundsstof ser ud til at lykkes, mener både radiolærer, DR-ansat og kritiker.
”Time for time udviklede stemningen sig til at blive langt kækkere, mere humoristisk og ungdommelig i takt med, at søvnen i øjenkrogen på lytteren blev skiftet ud med mascara og kontaktlinser”, skriver JOURNALISTENS’s (kvindelige) skribent om P1 nye morgenflade dagen efter premieren.

”Vi er klar over, at P1 kæmper mod en række fordomme. At det er kedeligt, informationstungt og meget alvorligt. Nu prøver vi at slippe af med ”burde”. Man skal ikke lytte til P1 af pligt og dårlig samvittighed, men fordi man næsten ikke kan lade være!” siger redaktør for P1, Anders Kinch-Jensen til JOURNALISTEN. Han understreger, at selv om P1 ikke ligger under for lyttertal, er det nødvendigt, at kanalen får flere lyttere under 50 år. ”Ellers ryger eksistensberettigelsen med næste generation.”

Derfor er en del af Anders Kinch-Jensens og morgenredaktionens visioner at forsøge at komme den yngre del af de voksne i møde. Det skal ske ved dagligdags sprogbrug, let øget tempo, strammere interviewteknik, humor, afveksling og ikke mindst uforudsigelighed.

JOURNALISTEN har bedst to ivrige P1-lyttere nærlytte P1’s nye morgenflade.

Journalist Knud Vilby, formand for Forfatterforeningen og Thorkild Ellerbæk, der underviser i radio på Journalisthøjskolen, er enige om, at P1 trængte til en ansigtsløftning, og i store træk er de positive over for det nye morgenlook: ”Stemningen er god og behagelig, flowet og tempoet er godt, og jeg ved allerede nu, at der er faste indslag, som jeg vil være ked af, hvis jeg misser,” slår Ellerbæk fast.

Ingen af de to er bange for, at øget tempo, ny sprogbehandling eller større fokus på formen vil gå ud over P1s troværdighed: ”P1 var gået hen og blevet lidt for forudsigeligt og altmodisch” siger Knud Vilby

P1-Morgen har fat i noget af det rigtige, siger Thorkild Ellerbæk: ”Ideen med at trække på indslag fra andre P1-redaktioner er virkelig god. Jeg får puls, flow, energi og samtidig overblik over, hvilke indslag jeg skal skrive ind i min indre kalender. På den måde slipper jeg også for den dårlige samvittighed.”

Samarbejdet med de andre P1 redaktioner, der leverer stof til P1-Morgen, er gået over al forventning, skriver JOURNALISTEN videre.

”Samtidig er det jo en kæmpe fordel at hente så meget inspiration hos hinanden. Det gør det lettere at leve op til de visioner, vi har for den nye programflade,” fortæller Mette Starck. Hun er koordinator og redaktionssekretær på P1-Morgen. Samtidig er hun tillidsrepræsentant og har på grund af de snærende økonomiske bånd på P1 også fået ”lov” til at fungere som reporter.

”Alle har været meget engagerede og motiverede for at lancere det her projekt. Heldigvis! For ellers ville det aldrig kunne have lykkedes,” fortæller hun.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -