Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Noget i luften over Odense
Fredag 3. maj 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Dagens udgave af Fyens Stiftstidende indeholder ikke færre end fem artikler om situationen på lokalradioområdet i Odense og omegn. Fyens Stiftstidende/Radio 3 er fortsat tøvende med at udnytte den delte frekvens som man har fået sendetilladelse til og overvejer i stedet at sende over Radio 3s nuværende sendetilladelser. Samtidigt rejser avisen diskussionen om de lokalradioer der sender ind over kommunegrænsen til lyttere i Odense og lancerer muligheden for at Odense skulle søge om en 4. frekvens.
Fyens Stiftstidende lægger heller ikke fingre imellem overfor Odense Studenterradio. Radioen havde glemt at søge om fornyelse af sendetilladelsen, og fik først indleveret en sådan to dage for sent. Det medførte at lokalradionævnet ikke behandlede ansøgningen. Journalist Jørgen Volmer skriver i en kommentar, at klynkeriet fra Odense Studenterradio klinger temmelig hult. ”Når Iransk Radio, Svend Åge Skryniks Fyens Total Radio og 12 andre kunne overholde fristen, er det ikke for meget forlangt, at studenterne også skulle kunne det.”

Volmer skriver også at beklagelserne fra de radioer der søgte sendetilladelse – men som allerede sender til Odense fra nabokommunerne - og fik afslag, lyder hult.

Hvorfor har man regler om, at der kun må sendes inden for et bestemt område, hvis det i praksis ikke kan lade sig gøre at håndhæve det, spørger Jørgen Volmer, og konstaterer at den nuværende lovgivning dermed er helt ude af trit med virkeligheden.

Indtil radioområdet gives mere frit ville det være en idé at undersøge om Odense skulle sikre sig en 4. frekvens. Det har lokalradionævnet hidtil afvist. – og det er en skam, mener Volmer og henviser til den store interesse der er for at sende radio i Odense.

I mens overvejer Fyens Stiftstidende selv om man vil begynde at sende radio. Avisen fik – i et samarbejde med Radio 3 – tildelt 107 timer på 87.9 MHz, men skal her dele sendetiden med UFM, der fik 61 timer. ”Vi havde søgt 168 timer og overvejer stadig, hvad vi vil”, siger chefredaktør Egon Tøttrup, og peger på at det er en mulighed at gå sammen med Radio 3 på denne stations nuværende sendetilladelse fra nabokommunerne.

Radio 3, der har studier inde i Odense, sender i øjeblikket fra Vissenbjerg på 98.9 MHz og samsender dette signal med Radio 3 Sydfyn på 101.0 MHz, hvormed man dækker en meget stor del af Fyn. Radio 3 har endvidere i lang tid haft sendetilladelse på frekvensen 105.7 MHz i Aarup kommune, som man endnu ikke har udnyttet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -