Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs Radiopris til 'Fuck dig, dumme lærer'
Fredag 29. januar 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fredag eftermiddag modtog et bachelorprojekt - lavet af de to nybagte journalister Anette Dybbro Klokkerholm og Sara Marie Strøm Røjkjær fra Syddansk Universitet i Odense - DRs Radiopris 2010. Projektet er en radioudsendelse, der med titlen 'Fuck dig, dumme lærer', sætter fokus på folkeskolen - og især på de mange 'forhandlerbørn', der findes i folkeskolen; de børn, der tager alle beskeder som forhandlingsoplæg.
Det var to meget overraskede, nybagte journalister der i eftermiddag på Center for Journalistik på Syddansk Universitet (SDU) i Odense, fik DRs Radiopris overrakt af kanalchef for P1, Anders Kinch-Jensen. De to prisvinderne sad i auditoriet på SDU kl. 14.30 i dag ved årets dimmitendafslutning - og blev totalt og glædeligt overraskede. De vidste slet ikke, at DR ville uddele en pris - og at de ville få den.

Udover æren er der også 3.000 kroner til hver.

I den 35 minutter lange radioudsendelse, som de to har lavet, fortæller de, hvordan lærerne i folkeskolen kæmper for at få deres undervisning igennem blandt elever, der er urolige. Det er elever, der forhandler, før de handler; elever, der svarer igen og tænker mere på sig selv end på fællesskabet. Respekten er ikke længere naturlig, og i udsendelsen peger pilen på forældrenes ansvar.

"I udsendelsen og projektet 'Fuck dig, dumme lærer' er der foretaget en række kvalificerede valg lige fra research til de endelige optagelser. Forarbejdet, hele researchen, er meget grundig, og først til sidst begynder de to studerende at zoome ind og lave konkrete optagelser på konkrete klassetrin på udvalgte skoler. Så man er tryg ved, at det, man hører i meget tætte radiooptagelser fra lærerens position faktisk er ædruelige eksempler på det, der er en reel problemstilling i et eller andet omfang i den danske folkeskole generelt," sagde Anders Kinch-Jensen i sin tale ved prisoverrækkelsen, hvor han tilføjede:

"Det er især denne del, der gør projektet prisværdigt - at man ikke er faldet for at zoome ud fra konkrete, ekstreme oplevelser og generalisere ud fra dem, men er gået den modsatte og professionelle vej ved at søge dokumentation for den generelle tendens, der bliver dokumenteret i projekt og i radioudsendelse. Altså som arbejdsprincip at turde gå fra helhed til del, i stedet for fra del til helhed, hvor der er en oplagt risiko i at fordreje proportionerne," sagde han.

DRs Radiopris bliver ikke uddelt med faste intervaller, men når DR finder, at der er særlig grund til at sætte spotlys på radioprojekter og -udsendelser fra nybagte journalister på universiteterne og Danmarks Journalisthøjskole.

Anders Kinch-Jensen siger til radionyt.com, at DR håber snart at kunne bringe udsendelsen.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -