Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Telestyrelsen fik nej til vilkårlig kontrol
Fredag 3. august 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kammeradvokaten har givet Telestyrelsen klart nej til at udnytte de nuværende regler til at gennemføre vilkårlig kontrol af lokale radiostationer. Styrelsen arbejder på en lovrevision, der sidst på året fremlægges af IT- og Forskningsministeriet.
I foråret 2000 mistede Telestyrelsen retten til vilkårlig kontrol af blandt andet lokalradioer. Tidligere havde styrelsens folk fri adgang til bygninger og sendere uden retskendelse.

Som en reaktion på alvorlige radioforstyrrelser af flytrafikken tidligere på året, og som led i en revision af lovgrundlaget for radio- og teleområdet, bad Telestyrelsen kammeradvokaten vurdere, hvor hårdt myndigheden med den nuværende lovgivning kan fare frem, skriver Ingeniøren i dag.

Telestyrelsen har bl.a. spurgt, om det er i orden at benytte paragraf 30 i loven om radiokommunikation, når styrelsen administrerer lokalstationerne efter en anden lov om radio- og terminaludstyr. Paragraf 30 giver ret til til enhver tid at overvåge frekvenser.

Men den sammenblanding af to love advarer kammeradvokaten kraftigt imod, og han understreger, at monitering kun må ske, når der er begrundet mistanke om en overtrædelse, skriver Ingeniøren videre.

Telestyrelsen ønsker ikke at få genindført muligheden for uanmeldte kontroller på senderne. Man satser dels på bedre information og dels om en hård hånd over for de stationer, der sender for kraftigt eller ikke har udstyret i orden – og som der modtages klage over.

Kammeradvokaten ser dog intet i vejen for, at styrelsen kan tage en sag op af egen drift – blot der er begrundet mistanke.

Til oktober ventes Styrelsen at være færdig med det første udkast til en ny og mere enkel lovgivning, slutter artiklen i Ingeniøren.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -