Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR København gjorde det 'anderledes'
Fredag 20. februar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På DR Københavns 'Gør det anderledes dag' i går torsdag fik trofaste lyttere noget af en overraskelse fra morgenstunden. Det var to af DR Københavns faste morgenværters børn, der bestyrede morgenradioen ... og musikvalget.
Morgenværter på DR København Charlotte Striib og Ole Jacobsen overlod værtsrollen på torsdagens udgave af P4 Morgen på DR København efter få minutter til to meget unge stemmer. Samtidigt fik musikken "lov at sætte beatet i vejret" ... de to værter mente, at P4 her og nu skulle have en yngre profil.

De to ny stemmer viste sig i løbet af morgenen at være værternes egne børn - Astrid Striib Date og Tobias Aalborg Jacobsen, fortæller DRåben. Hele set uppet var en del af DR Københavns 'Gør det anderledes dag', hvor alle redaktioner - som et led i programudvikling - skal tænke nyt og bryde vaner.

"Som værter skal vi tænke anderledes hver dag. Derfor skulle der nærmest nogle helt andre mennesker til. Derfor tænkte vi: Vi spørger vores børn. Og de var friske på at stå op klokken fire for at være med. Mange morgenlyttere foretrækker de trygge rammer, vi normalt sender i, men vi har også fået mange positive reaktioner, især da lytterne fandt ud af, at det var vores børn", siger Ole Jacobsen til DRåben.

De regionale nyheder på DR København blev også serveret på en andderledes måde. Nyhedsvært Claus Bøgild havde skiftet studiet i DR Byen ud med Københavns besatte universitet.

Det var ikke kun lytterne, der fik sig en overraskelse over den unge morgenprofil. Det gjorde DR Københavns daglige leder, projektchef Helle Isted Ludvigsen også, skriver DRåben videre.

"Men det hele er en del af et udviklingsforløb, som begyndte i efteråret. Det gælder alt fra den måde, vi holder redaktionsmøder på og til de historier, vi producerer. Vi skal twiste dem, gør noget andet end det, vi er vant til," siger Helle Isted Ludvigsen.

Torsdag var der så fokusdag, hvor alle skulle lægge sig i selen for, at det skal lyde anderledes i radioen - og det gjorde det i hvert fald i morgenfladen på DR København.


Foto: DR Københavns morgenværter: Charlotte Striib, Ole Jacobsen og Britt Berglund. (Fotocredit: DR København


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -