Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky kræver genforhandling af koncessions-afgift ved frekvensreplanlægning
Onsdag 25. juni 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Selvom det var stjerneklart forud for radioauktionen, at der ikke kunne udstedes en garanti til vinderne af FM5 og FM6 om, at de ikke i fremtiden - f.eks. ved en eventuel frekvensreplanlægning - ville kunne få skærpet konkurrence, så bebuder Sky Radio i dagens udgave af Børsen, at man vil kræve en genforhandling af den årlige koncessionsafgift på 54 mio. kr., hvis radioliberaliseringen fortsætter i form af replanlægning af FM-båndet og øget sendestyrke til konkurrerende radiostationer.
Forud for radioauktionen den 18. juni blev kulturminister Brian Mikkelsen (K) kritiseret for ikke at have afklaret grundlaget for at drive FM5 og FM6. Problemet var om de to kanaler i løbet af 2-3-4 år ville få følgeskab af måske op til 5-10 mere eller mindre landsdækkende radiokanaler, som kunne skabes ved en Zero Base frekvensomlægning - eller om de lokale radiostationer ved en frekvensreplanlægning ville få væsentligt bedre sendeforhold end i dag.

Ministeren svarede dengang, at FM5 og FM6 - i tilfælde af en replanlægning - ville bevare de vilkår - og dermed den samme dækning - som de får fra starten. Han hæftede sig videre ved, at 8 forskellige selskaber ville byde på de to kanaler, og sagde videre til Berlingske tiden: "Der er jo ingen, der tvinger dem til det. Det er et frit land, hvor markedet må afgøre, hvad folk har lyst til at høre. Og jeg tror på, at P5 meget hurtigt vil etablere sig som en toneangivende station".

Der var klart, at der ikke kunne udstedes en garanti til vinderne af FM5 og FM6 om at der ikke på et senere tidspunkt kom en frekvensplanlægning, der ville give mere konkurrence. Bl.a. af samme grund afholdt dagbladene sig fra at deltage i radioauktionen.

Sky Radios danske direktør, Kasper Krüger, siger i dag til Børsen: "Det er uholdbart, hvis en kanal betaler et meget stort beløb, mens alle andre betaler mindre eller ingenting.

Kasper Krüger var tidligere en meget ihærdig forkæmper for frekvensreplanlægning, der skulle give adgang for et stort antal landsdækkende, kommercielle radiokanaler. Nu er der kommet andre boller på suppen.

Han mener, at stationer som The Voice, NRJ og Radio 2 ikke uden videre må sende med mere end 160 W fremover. Sker det, skal de betale. Og skulle der komme flere nye radiostationer efter en replanlægning af FM-båndet skal de betale lige så meget som Sky Radio. Ellers skal Sky Radios koncessionsafgift sættes ned, forlanger Krüger, iflg. Børsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -