Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Plummer bebuder massefyringer
Torsdag 27. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det nye smalle medieforlig betyder, at DR skal spare 120 mio. kr. i alt i den kommende medieforligsperiode 2011-2014. Det har DR regnet sig frem til, og det betyder, at DR skal fyre så mange medarbejdere, at reglen om massefyringer træder i kraft.
DRs ledelse har på flere møder informeret DRs medarbejdere om fremtiden med det kommende medieforlig, og den ser ikke ubetinget lys ud, forklarer DRs generaldirektør Kenneth Plummer til DR Kultur.

"DR bliver svækket. Vi går fra fire til tre radiokanaler, og vi skal effektuere en spareplan. Det vil få indflydelse på indholdet fra DR," fortsætter Kenneth Plummer.

Umiddelbart mister DR 50 mio. kr. årligt, som tages fra DR, fordi DR ikke længere skal sende P2. Men selv uden et P2 skal DR fortsat producere det samme indhold. Og det er ikke gratis.

"Det koster 30 millioner, og de penge skal findes andre steder i DR. Det giver tilsammen 80 millioner kroner, som DR skal spare allerede i 2011," forklarer Kenneth Plummer.

Derudover pris- og lønreguleres licensen ikke længere. I stedet følger licensen forbrugerprisindekset, og det indebærer, at DR derudover skal spare 0,7 procent af budgettet.

Lægger man tallene sammen, betyder det, at DR over de næste fire år skal spare godt 120 millioner kroner - og det betyder massefyringer.

DRs daglige ledelsen vil i begyndelsen af juli fremlægge et forslag til bestyrelsen om, hvordan de mange millioner skal findes. Det ventes derefter, at de første fyringer vil finde sted til september.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -