Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: Aviser forgyldes, radioer får intet
Fredag 9. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Forud for det norske stortingsvalg lovede Kristeligt Folkeparti (KrF) at Norges landsdækkende kommercielle radio, P4, skulle pålægges en koncessionsafgift og at pengene fra denne afgift skulle gå til de lokale radiostationer i Norge, der blev hårdt ramt ved etablering af P4 for 8 år siden. I dag fremlagde den nye norske regering et nyt statsbudget og der er ingen afgift til P4, intet tilskud til lokalradioerne men i stedet 54,5 mio. Nkr. ekstra til aviserne, der dermed får et tilskud på 234,5 mio. norske kr.
Formand for Norsk Lokalradioforbund Thor Olav Reiersdal siger i dag til På Lufta, at der er tale om et klart løftebrud. ”Det tyder på, at lokalradioerne igen er blevet ofret i en politisk studehandel”, siger han.

Han tager dog samtidigt det forbehold, at en P4 koncessionsafgift måske godt kan blive indført, selv om det ikke står i det nye statsbudget, men han er ikke særlig optimistisk. Han har flere gange i de sidste par uger rettet henvendelse til repræsentanter for Kristeligt Folkeparti, men uden at få nogen respons.

Den nye Bondevik regering i Norge med Valgerd Haugland fra Kristeligt Folkeparti som kulturminister, har besluttet at give 54.5 mio. Nkr ekstra til de norske dagblade, der dermed kommer op på et årligt tilskud på 234.5 mio. Nkr. (218 mio. danske kr.). Den afgåede Stoltenberg-regering havde foreslået endnu mere, nemlig en stigning på 87.8 mio. Nkr.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -