Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Politikere kræver DR-top stillet til ansvar
Tirsdag 6. februar 2007
Af Knud Hyllested
 
Efter oplysningerne om nye budgetoverskridelser i DR Byen har flere medieordførere krævet, at DR’s topledelse nu drages til ansvar, men den bør i stedet have arbejdsro, siger forsker i ledelse.
Flere politikere fra begge fløje i Folketinget har efter afsløringen af nye overskridelser i budgettet for byggeriet i DR Byen krævet, at der nu bliver placeret et ansvar og opfordret til, at DR’s bestyrelse nu skærer igennem og drager konsekvenser.

Enhedslistens medieordfører, Per Clausen, siger således til Børsen, at bestyrelsen nu må tage stilling til, hvem der har ansvaret for, at politikerne har fået ufuldstændige oplysninger om økonomiens tilstand og peger direkte på generaldirektør Kenneth Plummer.

Det har fået medarbejderrepræsentant Mogens Rubinstein til at påpege, at medieordførerne allerede før jul blev orienteret om, at der var yderligere usikkerhed om DR’s økonomi. Mogens Rubinstein mener ifølge MediaWatch, at DR’s nuværende ledelse har siddet for kort tid til, at man kan begynde at gøre dem ansvarlige for fejl, der blev begået for flere år siden.

I Berlingske Tidende beskylder professor Steen Thomsen, der er ekspert i selskabsstyring, politikerne for at overreagere, ”Det er udmærket, at de interesserer sig for det, men spørgsmålet er om det gavner virksomheden,” siger Steen Thomsen og opfordrer i stedet for politikerne til at agere som ansvarlige aktionærer og give bestyrelsen arbejdsro, ligesom bestyrelsen skal give ledelsen arbejdsro og så ellers have tålmodighed i et par år og se, hvordan DR udvikler sig.

DR’s bestyrelse holder i dag og i morgen for at drøfte budgetoverskridelserne og tage stilling til hele forløbet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -