Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


'Radioerne' siger nej til bundtning
Torsdag 11. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'Radioerne', der er den store brancheorganisation for de publicistiske orienterede kommercielle lokalradioer, herunder avisradioer, mener som hidtil at stabilitet og en kendt fremtid er afgørende for den trængte radiobranche. Samtidigt går Mediesekretariatets 'scenarie B' helt galt i byen, når man vil opdele landet i 31 dækningsområder. Bl.a. derfor afviser 'Radioerne' helt og holdent 'scenarie B'.
Scenarie B rummer iflg. 'Radioerne' en lang række ulemper.

For det første så vender man tilbage til en inddeling i 31 geografiske dækningsområder, hvis kommercielle kvalitet og brugbarhed 'Radioerne' fortsat stiller spørgsmål ved, som foreningen også gjorde det i forbindelse med Mediesekretariatets forarbejde til en mulig replanlægning.

'Radioerne' peger på, at det er en fejlagtig opfattelse, at en levedygtig kommerciel radiostation kræver et opland på 100.000 indbyggere. Det er langt mere væsentligt, at radiostationen har en 'hovedby' eller et 'handelsdistrikt' og deraf følgende aktiviteter.

Faktisk er det et problem for de største byer, at de er for store til at befolkningen 'identificerer' sig med lokalområdet og heraf bl.a. den lokale radio.

'Radioerne' peger også på, at den øgede mulighed for overdragelse af sendetilladelser, har medført, at markedet har 'bundtet' sig selv i levedygtige og operationelle klynger.

I Mediesekretariatets beskrivelse af scenarie B nævnes, at denne løning vil være en mere "åbenbar" overgang til DAB. Det er 'Radioerne' helt uenige i; man mener tvært imod, at det vil medføre en "meget rodet overgang til DAB uden overlap mellem FM dækningsområder og DAB, da der så først omlægges fra de nuværende dækningsområder til de 31 områder, og dernæst til de 13 DAB-områder."

Det vil langt fra skabe den stabilitet, som længe har været en mangel på området.

'Radioerne' mener, at DAB områderne i stedet mest muligt bør ligne de FM områder, der i dag giver mening.

'Radioerne' er også af den opfattelse, at når bundtning ingen frekvensmæssig gevinst skaber, så er det et forkert tidspunkt at lave om på noget, der fungerer.

Derfor erklærer 'Radioerne' sig som tilhængere af scenarie A. Det, der er allermest brug for, er mediepolitisk arbejdsro, er hovedbudskabet fra 'Radioerne.'


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -