Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny DR koncertsal i verdensklasse
Lørdag 25. august 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når DR bygger nyt mediehus i Ørestaden kommer den nye koncertsal ikke blot op på europæisk standard; den skal være i verdensklasse.
Danmark skal på arkitekturens verdenskort med et byggeri af format. Det mener DRs generaldirektør, Christian Nissen, som i forbindelse med det nye mediehus i Ørestaden ønsker at bygge en koncertsal, der vil vække international anerkendelse, skriver Politiken.

”Da vi planlagde koncertsalen tilbage i 1999, havde vi et ret beskedent ambitionsniveau. Koncertsalen skulle være på 1.200 pladser, hvor vi i vores nuværende koncertsal på Rosenørns Allé har 1.000. Projektet ville koste 400 millioner kr.” siger Christian Nissen.

”Bestyrelsen mente, at den havde et ansvar for at bygge noget på et vist niveau. Derfor forøgede vi kapaciteten fra 1.200 til 1.600 pladser og forhøjede budgettet fra 400 til 700 millioner kroner. Dengang var ambitionsniveauet, at vi vil løfte koncertsalen op på europæisk niveau kvalitetsmæssigt”, fortæller Christian Nissen. De øgede ambitioner medførte, at man lagde 300 millioner oven i budgettet og hævede den samlede låneramme fra staten fra 2,7 til 3 mia. kr.

I forbindelse med planlægningen af koncertsalen tog DRs byggeudvalg på studietur til koncertsale rundt om i verden.

Det inspirerede bestyrelsen til at sige: ”Er det nu også nok at lave en koncertsal på europæisk niveau?. Derfor har projektet fået endnu et hak opad, og nu vil vi lave en koncertsal i verdensklasse”, siger Christian Nissen.

”Det er det, man nu gør i Helsingfors, i Tyskland og flere andre steder i Europa, og det er sådanne koncertsale, der i de kommende år vil sætte den standard, Danmarks nye koncertsal vil blive målt op imod”.

Normalt får vinderen af en dansk arkitektkonkurrence omkring 100.000 kr., men i dette tilfælde er der omkring 1 mio. kr. til vinderen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -