Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny radiokanal skal ikke slås med P3 og P4
Fredag 28. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Først var ideen at skabe en stærk konkurrent til DR P1. Så sagde kulturminister Per Stig Møller (Kons.), at den nye radiokanal skal have ”samme programprofil” som P4 Radio Hele Norge, der spiller masser af popmusik. Men nu siger Per Stig, at den nye radiokanal ikke kommer til at konkurrere med DR om de popglade lyttere på P3 og P4, men i stedet skal fungere som en ”ny indgang til public service”. ”Nyheder, kultur- og debatprogrammer skal bære den kommende public service-kanal,” lyder det nu kulturministeren i et debatindlæg i Politiken.
Under medieforhandlingerne tog politikerne udgangspunkt i de betingelser og krav, som den norske regering har stillet til den kommercielle radiokanal, P4 Radio Hele Norge. Men selv om den norske P4s folkelige gennemslagskraft netop beror på et pop-repertoire af den brede slags, ønsker Per Stig Møller altså ikke at duplikere denne del af den norske succes.

Men det gør Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby. Hun fastholder, at Radio Hele Norge er et glimrende eksempel på, at nyheder, debat og snakkeprogrammer med held kan blandes med musik.

Dansk Folkepartis medieordfører, Karin Nødgaard mener, at den nye kanal skal spille både dansktop, rock, pop, klassisk musik - og også gerne programmer med et udbud af den danske sangskat.

”Det er mit store håb, at den klassiske musik får en ny og ekstra base med denne kanal”, siger Karin Nødgaard til Politiken.

Liberal Alliances medieordfører, Simon Emil Ammitzbøll, mener, at den nye kanal skal være en ”P1-konkurrent med en friskere, bredere approach”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -