Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nyt digitalt sendenet giver flere valgmuligheder
Mandag 29. november 2004
Af Thomas Nielsen
 
Onsdag den 1. december åbner DR et helt nyt landsdækkende digitalt radiosendenet (DAB) med plads til syv-otte nye radiokanaler. Det betyder, at for eksempel P1 og P3 vil kunne modtages i en bedre og støjfri lydkvalitet, der er tæt på cd-kvalitet. Samtidig muliggør den digitale teknik, at særlige programtyper kan få deres helt egen "kanal", så lytterne i højere grad selv kan bestemme, hvornår de vil høre programmerne.
DR har i de seneste år eksperimenteret med at sende nyheder, sport, litteraturprogrammer, ungdomsprogrammer og musikprogrammer (klassisk, jazz, rock etc.), som kan modtages døgnet rundt på de nye DAB-radioer, der efterhånden kan fås i de fleste radioforretninger. Og i forbindelse med åbningen af sendenettet vil DR lancere tre nye programmer med henholdsvis børneradio, erhvervsstof, radioklassikere og en særlig landsdækkende version af P4.

Det er det andet sendenet, der tages i brug, og dermed kan der sendes dobbelt så mange samtidige programmer på DAB.

"Det er ikke kun DR, der skal sende digital radio. Staten har bedt DR være lokomotiv for udviklingen, men de kommercielle radioer skal også have adgang til sendenettet. Sky Radio og Radio 100FM forventes at begynde at sende digitalt i løbet af 2005", forklarer specialkonsulent Lis Grete Møller fra DR Teknologisk Stab.

DR har valgt at bruge de digitale muligheder til at give lytterne større valgfrihed.

"På DAB kan vi lægge programmerne ved siden af hinanden i stedet for efter hinanden. Det betyder, at folk selv kan vælge hvad de vil høre i hvilken rækkefølge, og det er ekstremt populært blandt dem, der har prøvet," siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann, der tilføjer: "Mange af vore lyttere er glade for vore programmer, men vil enten have mere af netop deres musik eller emneområder eller have det på andre tidspunkter, end vi sender det. Det løser DAB. Her kan man få børneradio hele dagen, jazz eller klassisk til arbejdet, erhvervsnyheder i frokostpausen osv. osv. Lytterne bliver i højere grad deres egen redaktør".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -