Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Brian Mikkelsen gider ikke mere pop, tjant og fjas på P3
Tirsdag 14. september 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Nyhederne på DR's P3 ligner nyhederne på Sky Radio og Radio 100FM, viser ny undersøgelse og derfor kræver kulturminister Brian Mikkelsen nu iflg. dagbladet Information bedre og længere nyhedsudsendelser på P3. Sker det ikke agter ministeren at præcisere kravene til DRs public service forpligtelser.
Journalist Peter From Jacobsen har gennemført en analyse og sammenligning af i alt 500 nyhedsudsendelser fra hhv. Radioavisen, P3 Nyhederne, nyhederne på Sky Radio, Berlingske Update og RadioNyhederne - og konklusionen er, at de forskellige stationer udvælger stort set de samme nyheder, præsenterer dem næsten ens og citerer de samme kilder. Længden af indslagene er tilmed også stort set den samme. Den eneste forskel er, at DR har betydeligt flere nyheder fra udlandet.

Analysen kan læses her: http://www.cfje.dk/cfje/Kildebase.nsf/ID/KB00974387

Peter Froms analyse blev på en fagfestival i Dansk Journalistforbund forleden brugt som udgangspunkt for en paneldiskussion med bl.a. kulturminister Brian Mikkelsen.

Mikkelsen sagde iflg. Information bl.a.: "Jeg vil gerne sende en advarsel om, at der i vores politiske system er flertal for, at bruge offentlige penge på kvalitetsprogrammer. Ikke på pop og tant og fjas. Det er at sende et forkert signal som public servicekanal".

Brian Mikkelsen sagde videre, at han snart vil sætte flere nationale radiokanaler i udbud - og endeligt lovede ministeren, at han er villig til at finde penge til forskning i public service, hvis DR også vil være med til at betale.

Så vidt dagbladet Information.

Så vidt radionyt.com erfarer gav Brian Mikkelsen også udtryk for, at det er hans indtryk at P3 gør for meget for at ligne de kommercielle radiokanaler.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -