Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL: Radio10 FM reddet på målstregen
Søndag 1. juni 2003
Af Poul Foged
 
Ved frekvensfordelingen der blev offentliggjort mandag gik frekvenspakke-2, oldies-formatet, ikke som ventet til Radio 10FM, men derimod til en endnu ikke eksisterende station, De Gouwe Ouwe Zender, startet af Sky Radio, der i øvrigt fik frekvenspakke-1. Det var selvsamme Sky Radio, der i sidste ende reddede den ældste kommercielle station i Nederlandene. De købte i går stationen af de nuværende ejere, Talpa Radio.
De har været en særdeles nervepirrende uge for medarbejderne på Radio 10 FM. Radio10FM havde budt 35 mio. Euro for frekvenspakken - De Gouwe Ouwe Zender via Sky Radio, "kun" 33 mio. Euro. Beslutningsprocessen har været lukket, så derfor kommer det sandsynligvis aldrig frem, hvorfor Sky Radio fik tildelt oldies-pakken.

Radio 10FM menes at have omkring 1 million lyttere på det særdeles udbredte kabelnet i Nederlandene, alligevel er det af kommercielle grunde nødvendig med en æterbåren frekvens.
Hele ugen har været præget af hektisk aktivitet for at finde en løsning. Allerede om mandagen bekendtgjorde Erik de Zwart, direktør for Talpa Radio, ejeren af Radio 10FM, at man ville søge efter mulige samarbejdspartnere for at kunne fortsætte. Ret hurtigt blev der indledt seriøse forhandlinger med Sky Radios direktør Ton Lathouwers - og mod slutningen kom de første meldinger om, at Radio 10 FM sandsynligvis ville fortsætte. På det tidspunkt havde Radio 10FM modtaget ikke mindre end 125.000 protestskrivelser.

Lørdag aften kom så pressemeddelelsen med den gode nyhed: RADIO 10 ER REDDET FRA UNDERGANG …Nu overalt på 97 og 103 FM
Programchef Tom Mulder: "Vi har altid følt en stor sammenhøringhed med vore lyttere. At det alligevel har ramt dem så hårdt, at vi skulle lukke, havde vi ikke i vor vildeste fantasi forestillet os. Nogle af brevene fra lytterne var særdeles emotionelle."

Erik de Zwart, direktør for Talpa Radio: "Med en overtagelse af Sky Radio er Radio 10 FM reddet. Vi, Talpa Radio, John de Mol og jeg selv ønskede ikke at bringe lytterne, personalet og 15-årige Radio 10 i fare for lukning. Derfor tog jeg selv initiativet til forhandlinger med Sky Radio, selvom det piner mit hjerte at skulle efterlade en så fantastisk radiostation".

Ton Lathouwers, direktør Sky Radio: "Jeg er overrasket over, at vi fik en aftale i stand så relativ hurtig. Vi var glade for at få tildelt 2 frekvenspakker, Sky Radio og så oldies-stationen. Men der banker hos os et særdeles varmt hjerte for Radio 10 FM. Med alle medarbejderne på Radio 10FM og vor ekspertise vil vi arbejde på, at stationen når nye højder i de næste måneder. Lytterne kan dog forvente, at Radio 10 forbliver den station, de kender."
Fra i dag kan man i Nederlandene lytte til Radio 10FM over hele landet med hovedfrekvenserne 97 MHz. og 103 MHz. Ved midnat stoppede udsendelser på mellembølge, 675 kHz., der i frekvensfordelingen gik til Country Music Radio, hvis moderselskab også ejer Arrow Classic Rock, som er startet på denne frekvens.

Det var 675 kHz, der gav Radio 10 Gold, som den hed dengang, de helt store gennembrud. Stationen kunne udover Benelux-landene høres i store dele af Europa - og blev bl.a. populær hos langturschauffører, der meldte om modtagelse i Finland.


Billeder:
Sendemast hvorfra der blev sendt Radio 10 til hele Europa på 675 kHz, samt oversigtskort over Radio 10's nye frekvenser.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -