Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR opretter museum
Mandag 15. december 2003
Af Karsten Jensen
 
Ældre kameraer, mikrofoner, antikverede båndoptagere, lakplader og mange andre gamle ting fra DRs gemmer har nu udsigt til at komme op fra de støvede kældre og på museum. DR vil nemlig skabe et DR Museum, og det første skridt tages ved at etablere DRs Museumsforening den 5. januar 2004.
"Tanken er i første omgang at få registreret, hvad DR har af unikt teknisk udstyr. Noget af det er udstyr, som DR selv har "opfundet", og som ikke findes magen til andre steder," forklarer DRs arrangementschef Knud Ørsted.

DR Museum vil i første omgang få lokaler i TV-Byen, hvor arbejdet med registrering og renovering af effekter kommer til at foregå i et samarbejde med Dansk Mediemuseum i Odense. Det sker for at sikre, at registreringen kommer til at foregå på den samme måde, som man ellers gør det i museumsverdenen.

"DR er som public service-station forpligtet til at være med til at bevare fortiden. Når DR Museum er oppe at køre, er det meningen, at der skal være skiftende udstillinger i DR Byen og også i TV-Byen, inden DR flytter," siger Knud Ørsted.
Udstillingerne kan for eksempel handle om gamle kameraer, om mixerpulte eller optageudstyr, men på længere sigt kan det også være mere tematiske udstilllinger om tv-underholdning gennem årene, radioens barndom eller noget helt tredje.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -