Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Gammeldags public service
Torsdag 27. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Medieaftalen mellem VKO og Liberal Alliance har gode takter, men dens kerne er præget af et noget gammeldags public service-syn, skriver Berlingske Tidende i dag i avisens leder.
Berlingske hæfter sig bl.a. ved, at der skal gennemføres en markedsvurdering af nye DR-tjenester med det åbenlyse sigte at undgå, at offentlig finansierede initiativer i praksis gør det svært eller umuligt for kommercielle aktører at eksistere.

Det er både væsentligt og positivt, mener lederskribenten i Berlingske.

Andre dele af medieforliget - derimod - bærer præg af et mediesyn, der ikke ligefrem er moderne - for nu at sige det pænt.

Avisen peger på den nye, licensfinansierede konkurrent til P1.

"Ikke at der i sig selv er noget galt i at sikre DR konkurrence, tværtimod. Bedre vilkår på den front kan kun hilses velkommen. Men metoden til at nå målet i dette medieforlig kan i højeste grad diskuteres. Ét er, at konstruktionen forekommer noget uklar i forhold til de public service-forpligtelser, DR i fremtiden skal leve op til med én kanal mindre.

Noget andet er, at konkurrencen altså ikke etableres på nogen form for markedsvilkår. Ovenikøbet sker det så åbenbart med nogle markante bindinger, eftersom regeringen nu vil nedsætte et »udvalg af kyndige folk«, som skal rådgive regeringen om den nye kanals indhold. Det tyder på større statskontrol med medierne i Danmark, selv om det af medieforliget også fremgår, at der er behov for mindre detailstyring af DR. Alligevel lægger forliget trods dette op til allehånde indholdsmæssige bindinger af DR, helt ned til en formulering om, at udlandsdækningen og EU-dækningen skal styrkes." Hedder det i Berlingske Tidendes leder.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -