Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR begynder med DAB+ næste år
Tirsdag 21. juli 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I den nye medieaftale er det aftalt, at Danmark skal skifte fra DAB til DAB+-standarden. Det betyder at stort set alle de 1.3 mio. DAB-radioer, der findes i de danske hjem, skal udskiftes. DR begynder allerede i 2010 med de første kanaler i DAB+.
Indtil videre er der ikke mange DAB+-apparater i handlen, men selv om de nuværende DAB-apparater ikke kan modtage DAB+, så er der ingen grund til at køre DAB-apparaterne på genbrugspladsen endnu, skriver Politiken i dag. For selv om DR forventer at sende de første DAB+-kanaler allerede til næste år, vil der komme til at gå yderligere nogle år, før der lukkes for de nuværende DAB-signaler.

Det oplyserer Erik Henz Kjeldsen, der er chef for DR Distribution og bestyrelsesformand for brancheforeningen DAB Danmark.

"Man kunne godt forestille sig, at P1, P2 og P3 får lov at sende videre på DAB i en længere årrække end resten af det digitale kanaludbud. Men det kommer nok til at afhænge af, hvor godt de nye apparater sælger", siger Erik Henz Kjeldsen.

"Hovedparten af de DAB-radioer, der er solgt i Danmark, er relativt billige apparater, der måske alligevel ville være pensionsmodne, når der skiftes helt til DAB+. Derfor vil overgangen forhåbentlig ikke opleves som den helt store ulempe for lytterne," siger Erik Henz Kjeldsen videre til Politiken.

Han peger på, at skiftet til DAB+ vil blive oplevet som en fordel for lytterne – når man vel at mærke ser bort fra udgiften til en ny radiomodtager.

"DAB+ er en langt nyere og bedre standard end DAB. Den ’pakker’ data bedre, og derfor vil der være plads i æteren til mere end dobbelt så mange digitale kanaler som i dag, samtidig med at lydkvaliteten forbedres", slutter Erik Henz Kjeldsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -