Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Reklamebureau erkender plagiat af jingle
Tirsdag 26. februar 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
[Rettet version 27-2): Det københavnske reklamebureau Procontra har måttet bide i det sure æble og indgå forlig med Hot Production, Bulls Eye Production og Radio Silkeborg om plagiat af en reklamejingle for Ford, som blev produ-ceret for Radio Silkeborg og Ford i Silkeborg i efteråret 2000. Procontra havde ganske enkelt fået produceret en ny version af jinglen, men genanvendt både melodien og tekst – og den gik ikke. Procontra har nu måttet betale 27.000 kr. i erstatning til sagsøgerne, oplyser Gorm Bull til radionyt.com.
I efteråret 2000 producerede Hot Production og Bulls Eye Production en sangjingle for Radio Silkeborg og Ford i Silkeborg. Nogle måneder senere kom der en forespørgsel til de to produktionsselskaber om en pris for at bruge den fremstillede jingle på landsplan for Ford, men en ordre kom der aldrig.

I stedet kunne Radio Silkeborg nogle måneder senere konstatere at nøjagtig den samme melodi til sangjinglen var anvendt til et ny reklamejingle for Ford – oven i købet med samme tekst – og den nye jingle kunne frit downloades fra reklambureauet Procontras hjemmeside. Radio Silkeborg orienterede Hot Production og Gorm Bull, der dernæst rettede henvendelse til Procontra - men her mente man ikke at der var et problem.

Hot Production og Bulls Eye gik derefter til en advokat, og Procontra har nu erkendt at man uretmæssigt har anvendt den af Hot Production og Bulls Eye komponerede musik. Procontra har indvilget i at betale 22.000 kr. i erstatning til Hot Production, Bulls Eye og Radio Silkeborg – samt 5.000 kr. i advokatomkostninger.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -