Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mediehuse bejler til ledige radiofrekvenser
Torsdag 10. november 2005
Af Thomas Nielsen
 
Flere danske, og udenlandske mediehuse vækker nu deres gamle drømme om at drive delvis landsdækkende kommerciel radio i Danmark. Med lukningen af Sky Radio står mediekoncerne på spring for at overtage de ledige frekvenser.
Sky Radios lukning efter to år som landsdækkende kanal åbner nu for, at andre mediehuse kan sende radio til hele befolkningen.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil hurtigst muligt sætte den ledige frekvens til salg. Det får en række medieselskaber til at erklære, at de ser store muligheder i at drive landsdækkende radio. De lader sig ikke afskrække af, at Sky Radio sender for sidste gang på mandag med et tab på et trecifret millionbeløb.

"Vi ser en oplagt mulighed for at sende landsdækkende radio til samtlige borgere og tjene penge på det. Derfor byder vi, når frekvensen bliver sat til salg igen", siger direktør i SBS Radio, Henrik Knaack, til Politiken.

Lasse Bolander, direktør i Det Berlingske Officin, glæder sig til at se, hvilke betingelser der skal opfyldes for at få fingre i de frekvenser, Sky Radio opgiver.

"Nu er der kommet gang i markedet for radioannoncer, så vores interesse for landsdækkende radio er på ingen måde aftaget. Radioreklamemarkedet er underudviklet i Danmark, og på lyttersiden spiller DR en uforholdsmæssig stor rolle. Sådan behøver det ikke være", siger han.

Jørgen Madsen, direktør i MTG, peger på, at koncernen i forvejen har erfaring i at drive radio fra Norge, Sverige, Baltikum og Rusland:

"Det har vi stor succes med. Derfor er det klart, at vi også er interesserede i at drive landsdækkende radio i Danmark, hvis betingelserne er de rette".

Derimod er JP/Politikens Hus A/S ikke interesseret, medmindre forudsætningerne ændrer sig. Adm. direktør Lars Henrik Munch vurderer ikke, at man kan tjene penge på en landsdækkende reklamefinansieret radiokanal i Danmark.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -