Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Dansk musik mere 'uundgåeligt' på P3
Torsdag 23. juni 2005
Af Karsten Jensen
 
Den danske musik er i bogstaveligste forstand blevet mere og mere "uundgåelig" på P3. Siden 1991 har DR hver uge på P3 givet et nyt og spændende musiknavn særlig opmærksomhed ved at udnævne vedkommende til 'P3's Uundgåelige' og spille et bestemt nummer cirka 35 gange i løbet af en uge. Og det er i tiltagende grad danske numre, der får prædikatet klistret på sig, forklarer P3's musikredaktør Lars Trillingsgaard.
Efter alle "uundgåelige" er fundet for det første halve år af 2005, er andelen af dansk musik oppe på 76 procent. Dermed er procenten næsten dobbelt så høj som for tre år siden, hvor 39 procent af alle 'P3's Uundgåelige' var danske numre.

"Der er ingen tvivl om, at succes avler succes, og at der er en selvforstærkende effekt i det. Når danske musikere ser, at andre har held med deres numre, fordi de er blevet spillet meget på P3, prøver de også lykken, og niveauet er utroligt højt i meget af det, vi får inden for dørene," siger Lars Trillingsgaard.

'P3's Uundgåelige' bliver suverænt valgt af P3's playlisteudvalg, og for at have en chance skal man - ifølge Lars Trillingsgaard - "være original inden for sin genre", "have lavet noget, der peger fremad" eller være "et navn, som alle går og glæder sig til kommer med noget nyt". I denne uge er det for eksempel Tue Wests nye nummer 'Tankespind', der ikke er til at komme uden om på kanalen.

Hans karriere fik godt nok fart på, da han var en del af 'Karrierekanonen' på P3, men navne som Kashmir, Saybia og Nephew er navne, der alle var "uundgåelige" på P3, før de fik deres pladekontrakt.

For at give et indtryk af, hvad der har været 'P3's Uundgåelige' det seneste års tid, har DR Multimedie og Sony BMG Music i samarbejde med P3 netop udgivet cd'en "Uundgåeligt vol. 2". Den indeholder 22 numre fra helt nye bands og etablerede navne. Numrene har alle det til fælles, at de har været de mest spillede på P3 i en uge, og blandt de medvirkende er Moi Caprice, Juncker, Ikscheltaschel, The Raveonettes, Peter Sommer, Jens Unmack, Alias, Kira & The Kindred Spirits, Outlandish, Lazyboy, Niarn, Ataf, Per Vers og mange flere.

"Med cd'en vil vi gerne prøve at give folk et overblik over, hvad der er talentmassen i dansk musik lige nu," siger Lars Trillingsgaard.

Han forestiller sig bestemt ikke, at konceptet med 'P3's Uundgåelige" bliver ændret foreløbigt.

"Det fungerer fint efter min mening. Mens mange andre stationer er bange for at lancere nye numre og uprøvede navne, vil og skal P3 gerne være affyringsrampen, der får nye danske musikalske talenter ud over højttalerkanten. Og sådan bliver det også fremover," understreger P3's musikredaktør.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -