Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P1-medarbejdere gik til fagligt møde i protest mod Plummer's angreb på P1
Onsdag 24. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Medarbejderne fra DR Aktualitet & Videnskab og 'Orientering'-redaktionen på P1 holdt i dag til formiddag faglige møder i forbindelse med DRs nye generaldirektør Kenneth Plummers angreb på P1 i almindelighed og to navngivne programmer i særdeleshed. De faglige møder mundede ud i to udtalelser. Her tilkendegives bl.a. medarbejdernes utilfredshed med, at Plummer har kritiseret DRs egne afdelinger og medarbejdere offentligt, uden at han først selv har talt med dem om sagen. Det meddeles nu fra DR, at Kenneth Plummer vil holde møde med medarbejderne i løbet af de næste par uger.
Kenneth Plummer vil mødes med medarbejderne på P1 for at drøfte udtalelserne, som han er kommet med til pressen om kanalen i forbindelse med sin tiltræden.

Plummer udtalte til P1's morgenprogram i går tirsdag, at der er en mangel på balance i P1's programmer, og at man ikke deler sol og vind lige mellem forskellige politiske observanser. Plummer påstod, at man generelt er for kritisk over for USA og de borgerlige.

Til Jyllands-Posten supplerede Kenneth Plummer med at sige, at der er tale om, at P1 er "præget af en politisk skævvridning" - "vi er ikke retfærdige nok. Vi er for hårde mog nogle og for søde mod andre" - og sagde derefter direkte: "Man kan godt forestille sig, at Orientering og KulturNyt lyder anderledes om et år".

Det er især USA og partierne til højre for midten, som ikke får tilstrækkelig positiv behandling på P1. Kenneth Plummer siger til Berlingske Tidende, at det er DRs direktionens almindelige opfattelse, at man på P1 er meget negative over for USA og over for en række af de partier, der ligger til højre for midten.

Den nytiltrådte generaldirektørs direkte angreb på Orientering fik redaktionen for programmet til at holde fagligt møde i dag. Herfra udtaler man bl.a.: "Du siger, at vi i DR skal kunne tåle konstruktiv kritik. Det er vi enige med dig om, men hvor ligger det konstruktive i som chef at kritisere sine egne afdelinger og medarbejdere offentligt uden først at have talt med dem om det? Du har derimod ifølge egne udtalelser drøftet kritikken med udvalgte politikere. Det synes vi er underligt. Hvis direktionen - eller en afgørende del af den - har gået og gemt på utilfredshed med P1 i almindelighed og Orientering i særdeleshed, burde vi have hørt fra direktionen for længe siden. Det er ikke tilfældet".

Det hedder videre i udtalelsen fra Orienterings medarbejdere: "Du citeres for at sige, at du kun forholder dig til det, der er dokumenteret. Kunne vi - og offentligheden - så ikke godt få den dokumentation at se? I forbindelse med en tilsvarende kritik af Orienteringsredaktionen for et år siden bad vi om at få iværksat en uvildig undersøgelse af påstandene. Hidtil har der ikke været interesse for at sætte sådan en i gang fra direktionens side. Den direktion som du skyder ind foran dig i den her sag. Vi ser frem til at få konkretiseret kritikken.”

Også medarbejderne fra DR Aktualitet & Videnskab holdt fagligt møde i dag. Herfra udtales overraskelse over, at Kenneth Plummer med sine udtalelser vælger "at undsige en stor arbejdsindsats og loyale medarbejdere i stedet for at gå i direkte dialog med medarbejderne".

Medarbejderne opfordrer derefter til, at der holdes et møde mellem P1's medarbejdere og Kenneth Plummer - i en konstruktiv atmosfære.

I en pressemeddelelse fra DR onsdag eftermiddag, svarer Kenneth Plummer på kritikken: "Når jeg bliver stillet spørgsmål om P1 eller andre DR-emner, svarer jeg åbent om dem - det er noget, der ikke skal herske tvivl om. Når det så er sagt, respekterer og værdsætter jeg indsatsen, medarbejderne på P1 yder. Men det kan altid blive bedre, og jeg vil gerne have en kultur i DR, hvor man kan sige sådan noget til hinanden," siger Plummer og tilføjer:

"Kommentarerne har været ment konstruktivt, og de er sagt ud fra, hvad jeg set, lyttet og lært mig frem til ved at tilbringe mange timer i DR de senere måneder. Hvis man har læst andet end avisoverskrifterne, vil man også se, at mine holdninger er mere nuancerede end som så, og dem drøfter jeg gerne med P1-medarbejderne".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -