Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR sætter fokus på Asien i to måneder
Lørdag 19. juli 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR vender i august og september mikrofonerne og kameraerne mod Asien og sætter et helt særligt fokus på verdensdelen. Sammenlagt sender DR over 100 timer om Asien i både radio og tv fra den 10. august til udgangen af september.
De mange programmer sendes samtidig med, at kulturfestivalen "Images of Asia" holdes i København, Odense, Randers, Skive, Vordingborg, Roskilde, Esbjerg og Århus.

DRs kulturkanal, P2, sender flest timer om Asien, og her bliver der blandt meget andet 10 temadage om Asien fra den 30. august. Faste programmer som "KulturNyt", "Amadeus" og "Jazztimen" vil for eksempel sende daglige indslag om Asien. "Filmland" fokuserer på asiatiske film og også på den musikalske front bliver lytterne budt på noget, de ikke hører hver dag. For eksempel Asiens største diva, den pakistanske sufisanger Abida Parveen, gruppen Huun-Huur-Tu fra Mongoliet, der byder på sange om heste og de endeløse stepper og den tidligere danske ambassadør i Vietnam Niels Juel-Lassens optagelser fra det vietnamesiske musikliv.

I DR P1 vil lytterne kunne høre fortællinger, reportager og øjebliksbilleder fra Asien, og ét af de mere specielle tilbud bliver et genhør i "Radioklassikeren" med nogle af DRs reportager fra Asien, som de har lydt gennem årene.

Ib Rehné var eksempelvis ikke altid i Cairo men også i Japan i 1970, og det er én af udsendelserne, lytterne kan høre, ligesom der i hele perioden vil være friske reportager fra reportere, som DR har i Sydkorea, Indien, Kina, Indonesien og Mongoliet.

De ni regionalradioer på P4 deltager også i temaet ved at lave korte portrætter af danskere, hvis liv er blevet forandret med mødet med Asien. Og i programmet Danmarksmester, hvor værten Nis Boesdal normalt tester lytternes viden om Danmark, handler spørgsmålene om Asien i ugen fra den 11. til frn 15. august.

"Asien får stadig større økonomisk betydning og er måske også på vej til at blive ét af verdens kulturelle centre. Derfor må man kende til denne verdensdel for at forstå verden og globaliseringen. Man siger: "Den, der ikke forstår Østen, forstår ikke verden," siger DRs radiodirektør, Leif Lønsmann, der mener, at "Images of Asia" på fornem vis bringer det kulturelle Asien til Danmark.

"Som én af Danmarks vigtigste kulturformidlere er det naturligt, at DR gennem radio, tv og Internet giver alle danskere mulighed for at være med og møde Asiens mangfoldighed i ugerne, hvor "Images of Asia" foregår," siger Leif Lønsmann.

I forbindelse med det store Asien-tema åbner DR også hjemmesiden www.dr.dk/asien.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -