Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 100FM knaldet for 'typosquatting'
Onsdag 13. maj 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Som radionyt.com skrev den 8. september 2008 var SBS Radio ikke særligt ihærdige, da man offentliggjorde at navnet på selskabets nye radiokanal blev Nova FM. Man glemte eller undlod at sikre sig, at internetbrugernes forkerte URL-indtastninger sendte dem det rigtige sted hen. Det udnyttede konkurrenten Radio 100FM og registrerede en stribe hjemmesideadresser, der mindede om Nova FM. Men den gik ikke - eller rettere - den går ikke mere. Klagenævnet for Domænenavne har nu fastslået at der er tale om en klar overtrædelse af loven og Radio 100FM er nu blevet dømt til straks at overføre domænenavnene til SBS Radio.
Nova FMs hjemmesideadresse var ved lanceringen www.novafm.dk, men man havde ikke registreret domæneadresser der mindede om navnet.

Så dagen efter registrerede konkurrenten Radio 100FM www.radionova.dk, www.nova-fm.dk og novaradio.dk og sørgede hurtigt for, at internetbrugere der tastede disse adresser ind, i stedet kom til Radio 100FMs hjemmeside.

Efterfølgende bad SBS Radio om at få disse adresser overdraget, men det afviste Radio 100FM. Man anskaffede jo først domænenavnene mere end 24 timer efter, at SBS Radio offentliggjorde navnet på Radio Nova, og 100FM forudsatte derfor, at SBS Radio ikke ønskede at gøre brug af de pågældende domænenavne.

Den går imidlertid ikke, fastslår Klagenævnet for Domænenavne. Der er iflg. nævnet tale om en klar overtrædelse af domæneloven og derfor skal Radio100FM straks overføre domænenavnene til SBS Radio.

Adm. direktør for Radio 100FM Jim Receveur siger til Berlingske Business, på spørgsmålet om det er god stil:

"Jeg ved ikke om det er god stil eller ej. Eller om det er klogt af os eller dumhed af dem. Vi vil gerne være til stede alle steder, der har noget at gøre med radio. Derfor købte vi navnene. Og der er jo kun tale om binavne."

Receveur siger videre: "Nova FM er en konkurrent, og når en konkurrent gør noget dumt, så udnytter vi det."

SBS Radio har tidligere selv gjort sig skyldige i typosquatting, da man registrede domænenavnet www.nrj.dk, og hævdede at det skulle bruge til 'Nordisk Radio Journal'. Det måtte dog hurtigt overdrages til den retmæssige ejer - NRJ Radio Energy.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -