Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Nordfyn føler sig truet på livet
Onsdag 17. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio Nordfyn i Bogense har netop fejret sin 10 års fødselsdag. Men stemningen på den lille lokalradio er ellers ikke så munter. Radioens formand og primus motor John Aagaard (billedet) frygter, at radioen meget vel kan have sendt sine sidste udsendelser til foråret, når sendetilladelsen udløber og en ny radio- og tv-lov er trådt i kraft. John Aagaard kalder regeringens forslag til ny lovgivning centralisme af værste skuffe og et stort nederlag for nærdemokratiet.
Når bekymringen er så stor på Nordfyn, hænger det sammen med regerigens oplæg til en ny radio- og fjernsynslovgivning, der vil nedlægge de omkring 100 lokalradionævn landet over og i stedet samle administration og afgørelser i den centrale radio- og tv-nævn.

"Den nære kontakt forsvinder fuldstændig. Hvem skal jeg henvende mig til i fremtiden?", udtaler John Aagaard til Fyens Stiftstidende. Han siger til avisen, det det nordfynske lokalradionævne igennem årene har været en vigtig partner for Radio Nordfyn, og fortsætter: "Reklamestationer har været interesseret i at hugge vores sendetilladelse. Men indtil videre er det blevet bremset af det lokale radionævn".

John Aagaard har ingen illusioner om, at Radio- og Tv-nævnet i København vil yde en lokal station som Radio Nordfyn samme beskyttelse.

"Jeg mener, at der må være en skjult dagsorden bag hele lovforslaget. For kulturminister Brian Mikkelsen har flere gange vist sig mest interesseret i at sælge frekvenserne til de højestbydende", slutter en skuffet lokalradioformand.

Formanden for lokalradionævnet på Nordfyn, Carsten Abild (V), er særdeles skuffet over sine partifæller på Christiansborg. Abild synes at aftalen i regeringen er et stort slag mod nærdemokratiet over hele landet.

"I de lokale radio- og tv-nævn er vi med til at sikre, at almindelige borgere kommer til orde, og at folk bliver oplyst om lokalsamfundet", siger den lokale venstremand til Fyens Stiftstidende.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -