Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Udsigt til KODA-aftale om halvt år
Tirsdag 3. juli 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Siden 1998 har lokalradioorganisationerne og KODA forhandlet for at finde frem til en ny aftale om vederlagsbetaling for musikanvendelse på de lokale radiostationer. Indtil nu forgæves, da KODA har afvist at imødekomme radioernes krav om en markant lavere afgift. Radioerne har nu indklaget KODA for Ophavsretslicensnævnet og sekretær for nævnet Martin Kyst vurderer overfor radionyt.com, at en endelig afgørelse vil være på plads om et halvt års tid.
Forhandlingerne mellem KODA og radioernes organisationer, SLRTV, KOMM, KPK og FAEM, har stået på siden 1998 og skiftende kulturministre har ikke formået at forlige parterne, således at en ny og mere rimelig betaling for musikken har kunnet komme på plads. Senest har Kulturministeriet foreslået en reduktion af vederlaget med mindst 15 % i forhold til 1995 priserne – men forgæves.

Sidste måned trådte den nye ophavsretslov i kraft, hvilket bl.a. indebærer, at det ikke længere er Kulturministeren, der skal godkende aftalen mellem KODA og radiostationerne. Kan parterne ikke blive enige, er det den nye instans – Ophavsretslicensnævnet - der træffer en endelig administrativ afgørelse.

De fire lokalradioorganisationer indklagede KODA for det nye nævn samme dag som den nye lov trådte i kraft, oplyser SLRTV’s nyhedsbrev Niels.

Der er dermed sat gang i processen, oplyser sekretær for nævnet, specialkonsulent Martin Kyst til radionyt.com. Det kommer nærmest til at forme sig som en almindelig retssag med udveksling af svarskrifter; KODA har således nu fået en frist frem til midten af august til at kommentere radioernes klage. Når parterne på denne måde har præsenteret deres synspunkter, mødes man i nævnet – antageligt med parternes advokater – og herefter voterer nævnet. En endelig administrativ afgørelse afsiges herefter i løbet af nogle få dage.

”Det er en meget voldsom sag”, siger Martin Kyst til radionyt.com, men han vurderer at det normalt vil tage mellem 6 og 8 måneder at behandle en sådan sag. Det betyder med andre ord, at de lokale radiostationer kan forvente en endelig afgørelse på størrelsen af musikvederlaget til KODA i slutningen af 2001 eller begyndelsen af 2002.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -