Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR, 100FM og 'Radioerne' anbefaler at FM-båndet lukkes i 2016
Onsdag 12. november 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I et fælles oplæg fra DR, Radio 100FM, DAB Danmark og 'Radioerne' opfordres politikerne til at droppe replanlægningen af FM-båndet - og blot sikre, at Radio 100FM kommer op på mindst 75 pct. dækning af landet. Samtidigt anbefales en langsigtet overgang til DAB, og at Danmark helt slukker de analoge FM-signaler i 2016.

DR, Radio 100FM, DAB Danmark og brancheorganisationen 'Radioerne' går med det bemærkelsesværdige forslag imod samtlige partier i Folketinget (på nær Enhedslisten), der har ellers har indgået aftale om, at der gennem en replanlægning af FM-båndet skal skabes plads til flere landsdækkende kommercielle radiostationer.

Radio 100FM skifter samtidigt holdning, da man her hidtil har været tilhænger af en replanlægning.

"Set fra et markedsperspektiv er det danske radiomarked anno 2008 kendetegnet ved, at de to kommercielle landsdækkende radiokanaler har svært ved at tjene penge med de nuværende vilkår, mens kommerciel lokalradio og public service-radio har succes," hedder det iflg. Berlingske Business i notatet.

DR, Radio 100FM, DAB Danmark og 'Radioerne' ønsker dermed at fastholde den nuværende situation, hvor der kun findes to kommercielle radiokanaler - Radio 100FM og Nova FM, der begge - iflg. forslaget - end ikke kommer i nærheden af 100 pct. dækning af landet. Det vil fortsat kun være DR, der med 3 (eller 4) kanaler har denne status.

Oplægget bliver modtaget positivt af Socialdemokraterne, der længe har talt for, at den replanlægning, der er en del af medieforliget, bliver så lille som muligt.

“Det er glædeligt at branchen er gået sammen om et udspil og det ligger i tråd med vores råd om at drosle ned for FM-replanlægning,” siger partiets medieordfører, Mogens Jensen til Berlingske.

Det er dog kun en del af branchen, der står bag oplæget.

Bestyrelsesformand for SBS Radio - og dermed The Voice, Radio City og Nova FM - Eric Hansen udtaler: "Jeg er stærk forundret over, at man tillader sig at aflevere noget til det politiske system, hvor man underskriver sig som en enig radiobranche, uden at gøre opmærksom på, at SBS Radio, der sidder på 40 pct. af det kommercielle radiomarked, ikke er med.”

SBS Radio er for en fuld replanlægning af FM-båndet - dog ikke lige nu - men først når der er et bæredygtigt kommercielt radiomarked.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -